Свързани новини

01.06.2020 13:06

Борисов много добре вози джипката: Вучич

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов качи президентът Александър Вучич в автомобила си за инспекцията на "Балкански поток". След кратка двустранна среща двамата инспектираха по въздух напредъка по изграждането на АМ „Европа“ и „Балкански поток“.

 

"Където има газопроводи, няма война", каза Борисов.

 

След обиколката Борисов и Вучич дават съвместно изявление.


"При нито едно от предишните ми посещения, не съм виждал толкова неща, колкото днес успяхме да видим", каза Вучич.


"Възприемаме България като голям приятел, а българският народ - като братски народ. Искам да благодаря на Борисов за отношенията на такова равнище. Днес обиколихме 2 важни проекта, общи за България и Сърбия. За 3 часа ще може да се стига до Белград, това е нещо, което всички очакват. Бяхме в Сливница, бяхме в Драгоман и съм изключително доволен как вървят работите. И за двата народа осъществяването на "Балкански проект" значи икономически растеж. Това може би не е една от инвестициите, които хората веднага усещат, но в дългосрочен план това  е съществен проект. Изключително ми беше приятно, че видях с каква скорост се развива строителството и качеството, с което работят българските ни приятели. Надяваме се, че скоро ще съединим сръбската с българската част и че скоро ще бъде изграден проекта в района на Ниш. Благодаря на Бойко Борисов за помощта, която оказва на Сърбия по пътя й към ЕС. В Сърбия никой не би казал лоша дума за българите. С лупа да търсите човек да каже нещо лошо за България, няма да го намерите. Отново благодаря за всичко, което Борисов организира и освен това много добре вози джипката", каза още сръбският президент. 


"Символично сваляме карантината, даваме пример за българите и сърбите да почнат отново да работят, да почиват, да се веселят заедно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19. Трябва максимално бързо да се върнем към нормалния живот. Въпреки коронавируса на трасетата и на магистрала "Европа", и на "Балкански поток", работата не е спирала. Показах разширението на Чирен хранилището и новата компресорна станция, която правим на сръбската граница, защото досегашните газопроводи са 54 бара, този е 75. Поколения наред ще се ползва това, което строим". Работи се и по гръцката ни връзка. Работим честно, а инвестицията е изцяло българска", каза Борисов, предаде 24 часа.



 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите