Свързани новини

30.12.2021 11:49

Бобоков и Узунов осъдиха прокуратурата заради бездействие

Видян 2231 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Пламен Бобоков и секретарят по антикорупция на президента Пламен Узунов осъдиха прокуратурата за бездействие по воденото срещу тях разследване, съобщава bTV.

Решението на Софийския градски съд е от 23 декември.

Припомняме, двамата бяха обвинени в престъпен сговор за предаване на поверителна международна информация, като досъдебното производство беше белязано от влизане на прокурори и на Бюрото за защита в президентството и от публикуване на комуникацията на двамата от страна на прокуратурата.

От СГС посочват, че производството продължава вече "1 година и 6 месеца, което е далеч над предвидените в цитираните разпоредби срокове".

"В настоящия случай, в разглежданото досъдебно производство обвиняемите са двама, без да са налице многообразие на обвиненията, усложнени форми на съучастническа дейност. Не се установява и делото да съдържа значителен по обем фактически материал", посочват от съда.

В мотивите на съда подробно са разгледани всички стъпки от разследването до момента, както и резултатите от редица експертизи. Заключението на магистратите е, че правото на ищците за разглеждане на делото в разумен срок е било накърнено, като това се е отразило зле на личността и психиката им.

Посочва се, че не се установява, че разследващите орган са взели всички мерки за осигуряване на своевременното, законосъобразно и успешно извършване на разследването, както и че в най-кратък срок са събрани необходимите доказателства за разкриване на обективната истина.
Представената справка, съставена от ответника, съдържа извънсъдебно признание, че след интензивните процесуално-следствени действия през юни и юли 2020 г., в продължителен период от време не е извършвано никакво разследване, до април и май 2021 г. (след получаване на книжата по настоящото дело), когато са разпитвани свидетели, изпращани са писма и е изискана информация от различни органи, посочват от СГС и допълват, че съвсем друг е въпросът, че нито се установява защо тази информация (от държавни органи) не е изискана преди 1 година, респективно защо свидетелите не са били разпитани през 2020 г., нито до колко относима и необходима за разследването е евентуално събраната информация.

Решението на съда подлежи на обжалване.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.01.2022 20:00

    Делителната линия е - Има обвиняеми значи работим,няма обвиняеми, ама те са наши хора ? Заплатата така или иначе се начислява и ние я плащаме ! Това че резултати няма, че кой ги иска, престъпниците си плащат ! Другите не са удобни, убиват някакси, няма за какво да им искаш и затова дела!!!

  • 001 Anonimen 31.12.2021 15:05

    Е, и кой пак ще плаща!? Айде, най-после, от заплатата на каскета!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което