04.11.2008 09:29

БНС се разпада

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група на Български народен съюз (БНС), която се състои от ВМРО, БЗНС и ССД, вероятно ще се разпадне в близките дни. Това стана ясно след като тримата депутати от ССД - Стефан Софиянски, Румен Ангелов и Борислав Българинов подадоха вчера молби в деловодството на парламента за напускане на парламентарната група присъединяване към независимите избраници. По този начин БНС остава с 11 човека в редиците си при минимум за формиране на група от 10.


Пред 19` депутатът и лидер на БЗНС-НС Анастасия Мозер, която също е коалиционен партньор в БНС съобщи, че въпросът за оттеглянето на земеделците от парламентарната група ще бъде поставен на предстоящия конгрес на партията тази събота. „Чувствам се разочарована“, лаконично коментира Мозер развитието около БНС и в частност поведението на представителите на ВМРО, които заедно с „Лидер“ и земеделците на Личев образуваха коалиция Движение „Напред“ на 2-ри този месец. В същото време депутатката добави, че разбира мотивите на ССД за напускането на групата. Ако Анастасия Мозер и другият земеделец в парламента, Венцислав Върбанов, също се оттеглят от БНС, групата ще остане с 9 човека и ще се разпадне.
„Чрез новообразуваната коалиция Движение „Напред“ тежестта на политическите решения в парламентарната ни група се измести навън“, коментира пред 19` лидерът на ССД Стефан Софиянски оттеглянето на формацията му от досегашната дружба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби