Лех Валенса пред френската телевизия LCI, като заяви, че Русия е "имперска" по природа и "ще продължи да анексира народи"

Свързани новини

11.07.2022 09:30

Бившият полски президент предлага да се намали населението на Русия

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Светът никога няма да бъде в безопасност, докато съществува съвременна Русия, заяви бившият полски президент Лех Валенса пред френската телевизия LCI, като заяви, че Русия е "имперска" по природа и "ще продължи да анексира народи"

Дори западните държави да помогнат на Украйна да спечели продължаващия конфликт с Москва, те пак няма да успеят да направят света по-сигурен, твърди Валенса и добавя, че международната общност може да стане свидетел на нов конфликт с участието на Русия "след пет години". "След десет години ще видим друг Путин", добавя той, визирайки руския президент Владимир Путин.


За да избегне подобно развитие, Западът "трябва да наложи промяна на политическата система" в Русия, смята бившият полски президент. Ако това се окаже невъзможно, друга възможност е "организирането на въстание", каза той.


 Според Валенса в Русия все още има "60 народа, които са били анексирани, както днес са анексирани украинците" Ще бъде "необходимо да се подтикнат тези народи. .  към действие", за да се върне населението на Русия "под 50 милиона", каза бившият президент, посочвайки потенциалното насилствено разпадане на съвременна Русия. Според последното преброяване на населението, проведено през 2021 г. , населението на Русия в момента наброява около 147 милиона души, съобщи държавната статистическа агенция Росстат през април.

Валенса, който е един от основателите на движението "Солидарност", свалило социалистическото правителство в Полша, твърди също, че Западът е трябвало да "свали Русия", но в крайна сметкасе е поддал на положителния имидж на последния съветски лидер Михаил Горбачов и е пропилял шанса си.


 "Трябваше да свалим Русия. Но Горбачов беше твърде умен. Тогава си казахме: "Имаше Сталин, Брежнев, но Горбачов е хубав", каза Валенса и добави, че "това беше наша грешка тогава" Според бившия полски лидер на Русия е било позволено да "изчака" тежките времена и да "продължи да прави това, което е правила през вековете, и да присъединява хора към своята империя".


Бившият полски президент също така защити разширяването на НАТО и ЕС, като заяви, че макар Западът да има свои собствени интереси и да се стреми да упражнява своето влияние и власт, той го прави "по демократичен начин"

"В момента има две системи: . . . демокрациите и НАТО, които искат да се разширяват, но [го правят] с демократични средства, като търсят одобрението на народите, [и] . . Русия и Китай, които прибягват до старите методи на анексиране", каза той.


 Валенса, който беше президент между 1990 и 1995 г. , напоследък се изявява като един от най-яростните критици на Русия. В началото на февруари, още преди началото на войната в Украйна, бившият полски лидер призова света да се мобилизира за "незабавен отговор" на руското нападение срещу Украйна. Тогава той заяви, че атака на Русия срещу Киев трябва да бъде последвана от "атака срещу Москва"

В началото на февруари Валенса все още нарича Русия "велика страна", която просто "има проблеми" Той също така призна, че "много уважава Путин и го подкрепя".


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.