26.01.2023 11:54

Битовите потребители няма да получават компенсации за газа

Видян 1665 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поради изключването на точката от дневният ред, битовите потребители ще останат да се справят сами с високите цени на природен газ, и няма да бъдат компенсирани. Цените през януари, спрямо декември ще са с 30% по-високи, количествата изразходван газ на едно домакинство ще бъдат още повече сега, поради понижаващите се температури.


Затова се обявиха от "Продължаваме промяната" на брифинг в парламента.


Партията на Кирил Петков, внесе във вторник в парламента проект на решение, което да задължи правителството да изплаща компенсации за битовите потребители на природен газ през първите четири месеца на 2023 г. Според предложението газифицираните домакинства трябва да получават 50 процента от разликата между цената на газа за съответния месец и прогнозната цена, определена от енергийния регулатор за съответното тримесечие.


Не приемаме аргумента, че няма пари, Фонда "Сигурност на електроенергийната система" събира свръхпечалбите. Целта на набраният ресурс там е компенсиране на уязвимите домакинства на природен газ, горива и електроенергия, обясни Радослав Рибарски от ПП.
Рибарски посочи, че предложеният от тях механизъм е обхващал периода от януари до април, месеците, в които се очаква да са най-високи цените на газ.


Миналата година имаше сходен механизъм, тогава средствата бяха от бюджета, по-късно и от ФСЕС. През изминалата година бяха компенсирани ВиК дружества, електроразпределителни предприятия, а тази година има единствено компенсиране на небитовите потребители на ток.


Всичко това отпада и ние повече няма как да реагираме в това НС, а сметките на битовите потребители ще бъдат ясни след седмица, и всеки сам ще се убеди колко е голямо увеличението и как помощ не идва от никъде, коментира Владимир Табутов от ПП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 240 измамника5 26.01.2023 13:05

    Небългарските, алчни и некомпетентни депутати работят открито за бизнеса и против суверена! Защо развлекателния ресторантьорски бизнес е с намалено ДДС, а хората нямат пари за храна и лекарства. Объркаха и нарушиха тотално с-мата и сега взимат милиарди заради такива като този бизнес за да закърпят дупките.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,