Рамадан Ататалай от ДПС беше категоричен, че битовите потребители в тези условия не са готови да излязат на свободния пазар: "Не сме готови, защото трябваше досега да сме определили най-малкото енергийно бедните".

Свързани новини

08.11.2022 16:40

Битовите потребители на ток - на регулирания пазар до 31 декември 2025 година: НС

Видян 1488 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството в Народното събрание реши битовите крайни потребители на ток да останат на регулирания пазар на електроенергия до 31 декември 2025 година. С това на практика се отлага с 3 години преминаването към свободния енергиен пазар. Решението, внесено от ГЕРБ, предизвика дискусия в пленарната зала, предаде БНР.

Депутатът от ГЕРБ Жечо Станков подчерта, че решението дава възможност за максимално отлагане на срока за преминаване на битовите потребители на ток на свободния пазар, заложен като условие за усвояване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Едно домакинство, което през зимата се отоплява на климатик, ще плати сметка в рамките на 180 лева, а ако се изпълни този ангажимент, който колегите от ПП са поели с последния План за възстановяване устойчивост, то сметката на това домакинство от 180 лева ще стане 720 лева“.

Рамадан Ататалай от ДПС беше категоричен, че битовите потребители в тези условия не са готови да излязат на свободния пазар: "Не сме готови, защото трябваше досега да сме определили най-малкото енергийно бедните".

От "Възраждане", които единствени не подкрепиха решението, се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 високоплатени престъпници 08.11.2022 23:46

    Ами така е, то не бяха батерии, фотоволтаици, ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове и все на депутати и техните фамилии. Ами грижат се хората за собствения си бизнес, а бедняците - кучета ги яли. До кога ли ще търпи тоя народ да го мачкат и крадат легално и безскрупулно десетки години...?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни