Свързани новини

07.06.2018 14:06

Бг оръжеен търговец си купи остров за 15 млн. крони

Видян 3253 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След около десет месеца на пазара остров Prestøyni в Byglandsfjorden е продаден, а купувачите са Емилиан Гебрев и синът му Христо Гебрев. Това пише норвежкото издание Dagens Næringsliv.


„Имотът беше рекламиран на международни уебсайтове за недвижими имоти и купувачът се свърза с един от тях“, казва брокерът на недвижими имоти Ерик Стийн, предаде Студия Трансмедия.


Гебрев е собственик на българския производител на пистолети Emco, отбелязва местният вестник Setesdølen, който най-напред споменава за продажбата, преди за нея да пише и друго норвежко издание agderposten.no.


Prestøyni е пуснат за продажба през август миналата година на цена от 18 млн. норвежки крони. Сега баща и син Гебреви са си осигурили острова за 15 млн. норвежки крони.


Оценката на острова е определена на 18 млн. норвежки крони на база на стойността на съществуващия сграден фонд и предполагаемата стойност на това, което е струвал парцелът. Тъй като нямаше с какво да бъде сравнено, това беше само прогноза, коментира Стийн.


Той казва, че след като Гебрев е бил на посещение в Prestøyni, са започнали преговори, които в крайна сметка приключили с договор.


– Трудно ли беше да продадеш Prestøyni и беше необходимо да се намали цената, така че да може да се продава?


– Не, не беше особено трудно. Но винаги е предизвикателство да се продаде нещо, което не е сходно с нищо друго – остров във вътрешен фиорд „, казва Стийн.


На острова има селска къща от 1988 г. и плевня от 1935 г. „Както купувачът, така и продавачът са много доволни от сделката затова считам, че цената, която постигнахме, е правилна“, казва Стийн. Важно е те да се грижат за острова, добавя брокерът.


    



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    С едно ОГРОМНО УТОЧНЕНИЕ - ЕМИЛИЯН ГЕБРЕВ НЕ Е ТЪРГОВЕЦ, А ПРОИЗВОДИТЕЛ!! И ЗАЩО ДА НЕ СЕ КУПИ ОСТРОВ - 15 милиона да не е много и кое му е притеснителното?!! ПРИТЕСНИТЕЛНО Е, КОГАТО ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ СИ КУПУВАТ КЪЩИ, ДВОРЦИ СЪС ЗАПЛАТА НА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ .....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.