Свързани новини

06.07.2017 14:38

Безхаберие на властите е в дъното на верижните катастрофи на Тракия

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Тежката верижна катастрофа с над 40 автомобила и камиони и 31 пострадали на магистрала Тракия край Ихтиман в сряда сутринта илюстрира безхаберието на държавните органи, когато става дума за безопасността и сигурността на данъкоплатците. МВР и фамозната Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), които иначе са безкомпромисни, когато трябва да вземат пари от шофьорите,  си прехвърлят топката кой е виновен за почти нулевата видимост на аутобана и неинформирането на водачите за това. От противоречивите становища на различните институции се разбра, че причината за сериозния инцидент е пожарът от тлеещото наблизо сметище и утринната мъгла, която както вчера 19’ е твърде необичайна за този период от годината. Нещо повече дори според учените от НИМХ към БАН на спътниковите снимки не се забелязва наличието на каквато и да е  мъгла.  Стана ясно и че въпреки засиления трафик към морето в ранните часове, на пътя не е имало катаджии и никой не е регулирал движението към Пловдив и Бургас. Шофьорите не са били уведомени за намалената видимост в този участък.


Шокирани пострадали при катастрофата разказаха пред Нова, че видимостта е била броени метри. Хората твърдят, че са карали бавно, но въпреки това не са могли да избегнат сблъсъците. На мястото не е имало допълнително поставени ограничителни пътни знаци. Някои от шофьорите били заклещени с часове в автомобилите си, докато дойдат линейките, които се забавили. Първата е пристигнала два часа и половина след първоначалния сблъсък, твърдят шофьори.


От няколко дни край Ихтиман гори затвореното през октомври сметище. Причината за пожара не е ясна, но от МВР ту казват, че са го локализирали, ту че се е разгорял отново.


Скандално е също така и безхаберието на кмета на Ихтиман Калоян Илиев (ГЕРБ). Той е получил още на 28 юни предписание за опасното сметище. Николов дори най-нагло заяви, че причината за катастрофите не е димът от сметището, а мъглата.


 За пореден път се очаква прокуратурата ще образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, вместо да се потърси сметка на виновниците.


Междувременно петима от ранените в зверската катастрофа продължават да бъдат с опасност за живота.


 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху