Командир на подразделение показва ракетите на машина HIMARS в Източна Украйна на 1 юли (Анастасия Власова/The Washington Post/Getty Images)

Свързани новини

16.09.2022 10:46

Белият дом обяви пакет от 600 млн. долара за сигурността на Украйна по време на контраофанзивата

Видян 777 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом обяви пакет от мерки за сигурност за Украйна на стойност 600 млн. долара, с който украинските военни получават поредната си помощ в хода на контраофанзивата срещу руските сили.

Според изявление на държавния секретар Антъни Блинкен оборудването ще бъде взето от съществуващите запаси и инвентаризации на САЩ и ще включва допълнителни оръжия, боеприпаси и оборудване.


"Заедно с нашите съюзници и партньори доставяме оръжията и оборудването, които украинските сили използват толкова ефективно, докато продължават успешната си контраофанзива срещу руската инвазия", каза Блинкен. "

Пакетът включва допълнителни боеприпаси за системата HIMARS, която Украйна използва за поразяване на множество руски логистични центрове, командни пунктове и складове за боеприпаси. Той включва и десетки хиляди конвенционални 105-милиметрови артилерийски снаряди, 1000 прецизни 155-милиметрови снаряди и системи за борба с дронове. С наближаването на зимата Съединените щати предоставят и екипировка за студено време и повече устройства за нощно виждане.


Преди една седмица Пентагонът обяви още един пакет на стойност 675 млн. долара, който включваше допълнителни боеприпаси за HIMARS, както и десетки хиляди артилерийски боеприпаси.


Засега САЩ са взели решение да не изпращат на Украйна боеприпаси с голям обсег на действие ATACMS, които да се използват с платформата HIMARS, въпреки многократните украински молби. ATACMS имат обсег на действие от почти 200 мили (320 км) и могат да нанасят удари дълбоко в руската територия.


Представители на Пентагона заявиха, че САЩ трябва да се съсредоточат върху предоставянето на Украйна на пускови установки HIMARS, съчетани с GMLRS - боеприпас с обсег на действие около 40 мили (64 км).

От началото на руското нахлуване в Украйна през февруари досега САЩ са предоставили 15,1 млрд. долара помощ за сигурността на Украйна.



Снимка: (Анастасия Власова/The Washington Post/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво