Свързани новини

20.02.2009 15:36

Бедствена пътна обстановка в цялата страна

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътната обстановка в цялата страна е бедствена, заради обилните снеговалежи и ниските температури. Най-критично е положението в Централна и Южна България, където пътищата са почти непроходими. Това съобщи пред Дарик инж. Дончо Атанасов – директор на Дирекция „Оперативен контрол" в Националната агенция „Пътна инфраструктура”. Автомагистралите са проходими, засега не се използват обходни маршрути. В снегопочистването са ангажирани 2000 машини, които работят повече от 40 часа, уточни инж. Атанасов. „Ситуацията е под контрол, няма защо да се притесняваме. На тези, на които не се налага да пътуват – не е необходимо да тръгват. Тези, които все пак ще пътуват, препоръчвам да минават от северна към южна България през прохода Витиня”, каза още той.


40-50 см е снежната покривка в област София. 200 машини почистват пътната мрежа. Магистралите “Хемус” и “Тракия” са почистени и обработени с пясък, има ограничение само за движението на тежкотоварните камиони. Летище „София“ работи.  135 човека са пострадали от поледиците и са прегледани в травматологичния кабинет на "Пирогов" от полунощ до момента. 48 от тях са оставени за лечение. Това съобщи началникът на спешното отделение в института Стоян Сопотенски. По думите му в сравнение с предишната поледица пострадалите са значително по-малко. 


Лавинната опасност в планините е от най-висока степен, съобщиха за Дарик от Планинската спасителна служба (ПСС). Новата снежна покривка, образувана от снеговете е крайно нестабилна и на повечето места има мъгла. Какво трябва да знае всеки, който е решил днес да се качва в планините, чуйте от дежурния служител на планинската спасителна служба при Българския Червен кръст Методи Тодоров. Туристите, които се нуждаят от помощ, могат да се обаждат на телефони 963 2000 и 0887 100 237.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което