19.11.2015 13:11

Базиликата Свети Петър и Ла Скала - потенциални мишени?

Видян 1290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Римската базилика Свети Петър и миланската Ла Скала са потенциални мишени. Спецслужбите са в пълна бойна готовност заради информация, че петима предполагаеми терористи са планирали нападения срещу известните италиански забележителности, съобщава БТА.


Федералната служба за разузнаване на САЩ е предоставила информация за заподозрените на италианските правоохранителни органи. Петимата души са с арабски имена.


Държавният департамент на САЩ предупреди, че потенциални цели на терористични нападения са базиликата Свети Петър в Рим, катедралата в Милано и оперният театър Ла Скала.


Американското посолство в Рим предупреди днес гражданите на САЩ, че "терористични групи може да прибягнат до подобни методи на тези, използвани в нападенията в Париж".


Италианските служби за сигурност са поставени в пълна готовност поради заплаха от терористични атентати, заяви днес в телевизионно предаване външният министър Паоло Джентилони.


"ФБР посочи цели, които са символи на страната - от стадиони до катедралата "Св. Петър", които може да бъдат взети на прицел от терористи. Това обаче бе направено, за да се привлече повече внимание към въпросите на сигурността. Днес никоя европейска държавата не може да бъде смятана за извънрискова. Приемаме сериозно цялата информация, особено от американските си партньори. Нашите служби за сигурност обаче са поставени в пълна готовност, а ние не бива да ставаме заложници на страховете си", каза Джентилони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв