Свързани новини

23.09.2013 13:59

Бан Ки-Мун: Ще помагаме на България за бежанците

Видян 1017 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България осъжда категорично употребата на химическо оръжие срещу мирното население в Сирия. Това е абсолютно недопустимо и виновните трябва да бъдат наказани!
Това заяви в Ню Йорк президентът Росен Плевнелиев на среща с генералния секретар на ООН Бан Ки-Му, предаде БНТ.
Българският държавен глава пристигна, за да участва в 68-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Придружава го министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
Плевнелиев информира Бан Ки-Мун, че нараства броят на сирийските граждани, които търсят закрила в България. Вече почти е изчерпан капацитетът за прием на бежанци и се търсят допълнителни възможности. В тази ситуация страната ни разчита и на съдействието на международната общност, е подчертал държавният глава, цитиран от прессекретариатът му.

Пред президента Плевнелиев генералният секретар Бан е определил случващото се в Сирия като трагедия. Хуманитарната криза е огромна, броят на бежанците достига пет милиона души, а на вътрешно разселените лица - два милиона души, е подчертал Бан по време на разговора.
Генералният секретар на ООН "изрази своята
признателност за щедростта на България към сирийските кандидати за убежище"
и увери държавния глава, че ООН следи внимателно ситуацията у нас, съобщи ООН на сайта си в интернет (un.org/apps/news).
ООН ще работи заедно с Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) за поставяне под контрол и унищожаване на запасите от химическо оръжие в арабската държава. Бан Ки-мун е изразил своята подкрепа за търсене на политическо решение на сирийската криза. Предстои Изпълнителният съвет на ОЗХО да утвърди плана „Кери-Лавров“, след което се очаква резолюция на Съвета за сигурност на ООН.
Българският президент и генералния секретар са обсъдили постигнатите резултати при изпълнението на "Целите на хилядолетието за развитие". Двамата са разговаряли по-конкретно за климатичните промени и намаляванетона бедността.



За пръв път след близо 30 години България ще поеме председателството на Комитета по права на човека и социални въпроси, е станало ясно по време на срещата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец