Свързани новини

06.07.2021 15:32

Българският списък по Магнитски не действа, докато се обжалва: Съдът

Видян 1548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението на правителството за съставяне на черен списък след наложените от САЩ санкции по закона Магнитски не действа, докато се обжалва. Това приема Върховният административен съд по едно от делата, заведени от засегнати от списъка. Според ВАС тъй като правителството не е предвидило изрично, че решението му се изпълнява веднага, то обжалването му от някой, който има правен интерес, автоматично спира изпълнението. ВАС се произнесе по жалба на Александър Георгиев, който бе включен в списъка, тъй като е от свързаните с Делян Пеевски лица.


"Липсата на предварително изпълнение, допуснато от органа (правителството, бел.ред.) или уредено от законодателя, налага извода, че подаването на жалба срещу решението има суспензивен (спиращ) ефект", пише в определението на съда. То обаче се отнася само за Георгиев, като не означава, че той ще бъде изваден от списъка.


Тепърва се очаква да излязат и другите определения на ВАС по всички искания за спирането на предварителното изпълнение на решението на правителството. Досега са подадени над 50 жалби в съда. Всъщност, списъкът защитава бг банките и техните клиенти от блокиране на SWIFT и всички кредитни карти у нас заради провинилите се, което САЩ предупредиха официално, че е възможна мярка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.