Посланикът отбелязва, че по време на посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в големите български градове, включително Варна и София, са се провели антинатовски митинги в подкрепа на Русия

Свързани новини

21.03.2022 13:43

Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия: Митрофанова

Видян 8373 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия. Това заявява руският посланик в София Елеонора Митрофанова, цитирана от РИА Новости.


„Народът на България не подкрепя реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна”, е посочила тя в ефира на телевизия „Россия 24”.


 


Посланикът отбелязва, че по време на посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин в големите български градове, включително Варна и София, са се провели антинатовски митинги в подкрепа на Русия.


 


„Получаваме и писма за подкрепа, а в интернет много хора сами превеждат уебсайтовете ни от руски на български”, подчерта Митрофанова. Тя уточни, че това не е позицията на всички хора, а на мнозинството.


 


 Снимка: БГНЕС


РИА Новости припомня, че България обяви 10 руски дипломати за персона нон грата. Експулсирането им от София е „планирано” така, че да съвпадне с посещението на шефа на Пентагона в България, смята руският посланик.


 


„Всичко беше нагласено, за да се покаже такава голяма евросолидарност”, каза Митрофанова. По думите ѝ българските власти не са обяснили причините за експулсирането на руските дипломати.


 


„Знаете ли, никой не обяснява нищо в момента. Отминаха дните, когато в дипломатическата практика се експулсираха само дипломати, „хванати на местопрестъплението” за, да кажем, участие в дейности, несъвместими с дипломатическата дейност. Сега никой не обяснява нищо. Те просто експулсират дипломати без никакво обяснение”, подчертава посланикът.


 


„Ще реагираме съответно, така да се каже. Реакцията може да бъде и асиметрична. Но отговор ще бъде даден”, категорична е Митрофанова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.03.2022 14:08

    Това вече е повод правителството да каже сбогом на тов. Митрофанова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.