Свързани новини

05.02.2021 09:25

Българин води световния борсов феномен Робинхуд: М. Севлиевски

Видян 4132 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През еднa онлайн платформа за търговия на финансовите пазари - Robinhood - се изкупи една компания Gamestop чрез организация на инвеститорите в социалната мрежа Reddit. Тази платформа верояно има в момента около 15 млн. клиенти, като само за последния месец са се увеличили с 6, отбеляза в "Още от деня" Мирослав Севлиевски.


"Повечето клиенти на Robinhood имат брокерски сметки между 1000 и 5000 долара, но те решиха, че заедно могат да направят това, което един голям хедж фонд или една голяма банка може да направи срещу тях", поясни Севлиевски.


Това са активистите в политиката, в обществения живот, искат да са добре и да правят добри неща.


"Те разбират живота,стоейки на компютъра бързо да задраскат някой или да одобрят някой друг. Те искат да участват в националния, в световния процес. Те не са тръмписти, те са по-скоро антитръмписти", така обрисува участниците в тези събития от последната седмица Мирослав Севлиевски.


Българинът Влад Тенев е един от създателите на многомилиардна Robinhood. Българско име не е било във финансовите новини за последните 1000 години, сега се случва с Влад Тенев.


"В случая роля в цялата създала се ситуация имат социалните мрежи, които дават място за срещи на милиони хора в рамките на една минута или някоко часа. В Reddit групата, която е срещу Уолстрий, да я наречем, преди седмица беше 2 млн., днес са 8.5 мил. души. Само за часове те нарастват с милиони. Повечето хора, които участваха в акцията за скуизиране на Уолстрийт, по-скоро участват за кауза, а не за пари", отбеляза Севлиевски.


Поколението на милениумите и поколението Z са повече от всички останали, те искат промяна и те ще я направят, заяви Севлиевски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 14:47

    Бреееей,"българско име не е имало във финансовите новини последните 1000 години".Какви глупости само.И откъде изпълзя този,дето по някакви яхти го снимаха едно време?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни