Мисията ще предоставя на Въоръжените сили на Украйна индивидуална и колективна подготовка на тактическо ниво, специализирано обучение на личен състав, подготовка на бойни формирования за териториална отбрана и предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси за подготовка на формирования от украинската армия

Свързани новини

10.11.2022 16:12

България в тренировъчна мисия на ЕС за военно подпомагане на Украйна

Видян 1492 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще се включи в тренировъчната мисия на ЕС за военно подпомагане на Украйна - European Union Military Assistance Mission in Ukraine, съобщи Министерството на отбраната. Решението e взето от Министерския съвет в изпълнение на решението за предоставяне на военна помощ на Украйна, което Народното събрание прие преди седмица. 


ЕС установява тренировъчната мисия за подпомагане на Украйна от 17 октомври 2022 г. Тя има „неизпълнителен“ мандат, което означава без използване на сила.


Мисията е с първоначална продължителност от 2 години. Подготовката ще се проведе на територията на Федерална Република Германия, Република Полша и други държави-членки на ЕС.


Мисията ще предоставя на Въоръжените сили на Украйна индивидуална и колективна подготовка на тактическо ниво, специализирано обучение на личен състав, подготовка на бойни формирования за териториална отбрана и предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси за подготовка на формирования от украинската армия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 предатели на върха 10.11.2022 20:43

    Все по-осезаемо става, че депутати и управляващи работят срещу интересите на собствения си народ и държава. Защо тогава народа им плаща заплати и масрафи като работят за чужди интереси и заемат високите постове?!

  • 001 Anonimen 10.11.2022 16:50

    Един ден народът ни ще страда заради слагаческото поведение на управляващите ни! Винаги е било така през годините - властта приема грешни решения, а после наказанията се поемат от обикновените хора...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.