Свързани новини

21.07.2020 09:23

България ще получи €1 млрд. повече - общо €29 милиарда от бюджета на ЕС

Видян 1650 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще получи близо 29 милиарда евро европейски средства в следващите години, обяви премиерът Бойко Борисов. 


"България взе над 1 млрд. повече.  Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Накрая всички се поздравихме и в 7 без 20 българско време честитихме на премиера на Швеция рождения ден. Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов. 


„Ние сме от малките страни които ще получат повече.  И то, при положение че общият размер на новата годишна финансова рамка е с 62 млрд. евро по-малък. Затова заслужавам да ми се иска оставката, защото има 2 млрд. евро повече при това окастряне. За хората, които ми искат оставката, им оставям 29 млрд евро за следващите години”, коментира още премиерът.


"Лидерите на ЕС постигнаха компромис.  Снощи в полунощ се разбрахме - на 390 млрд. евро паднаха грантовете, на 36 млрд. - заемите. Всичко беше пренаписано", каза още министър-председателят, предаде Нова тв


За първи път България ще има и 200 милиона лева за бедните райони, обясни Борисов. "Шарл Мишел е изключителен приятел на България. Меркел много помогна. Огромна подкрепа и от Себастиан Курц, който направи изказване пред съвете все едно е премиер на България, че държи да получи България тези 200 млн. Специално "да" на премиера на Холандия", коментира премиерът.


А Европейският съюз ще разполага с 1,8 трилиона евро бюджет до 2027 година. Това споразумение беше постигнато на петия ден от преговорите в Брюксел.  За първи път в историята е постигната договореност за обвързване на отпускането на бюджетни средства с върховенството на закона и опазването на околната среда.


Този бюджет ще съдържа и фонд за икономическо възстановяване. Той ще е в размер на 750 милиона евро, уточни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ 21.07.2020 09:54

    Ей, Тикво, дали тия милиарди са повече от при социализма или не, няма никакво значение. А значение има това, че тогава България беше с 9 милионно население и беше на 27 място в света по индекс на човешко развитие, а сега милиони евро лежат само в твоето нощно шкафче, а населението на вече Булгаристан е под 6 милиона, а страната превърната в кочината на Европа е на 80—то място по същия индекс !!! Напечатаните милиарди, огромната част от които вие директно крадете, а другите раздавате на себеподобните от шайката Ви, не значат нищо за обикновените хора!!! С тях ви плащат да сте послушни и да играете ролята на колониална туземна администрация, която ще доунищожи местната флора и фауна !!!

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 21.07.2020 09:52

    Каква е заслугата на глухонемия ни премиер??? Ето затова БУДА ТРЯБВА да си ХОДИ, именно защото идват много важни и съдбоносни времена, когато парите трябва да се разпределят прозрачно, справедливо и разумно !!! А именно това при управлението на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ Групировката за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ това НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ, защото целта му е колкото се може повече пари да се откраднат от народа за сметка на обръчите от свързани фирми и кръгове на влияние !!! Долу мафията от управлението на държавата и от бизнеса !!!

  • 001 Anonimen 21.07.2020 09:51

    Ако ще и 100 трилиона да дойдат от Европа, ти и хунтата ще ги откраднете до последния цент!!! От 30 години ТВЪРДЯ, че ако ще Стара планина да е от ЗЛАТО, всичко ще се открадне и продаде на запад !!!Затова хората са на протест, омръзна им да "усвоявате" европарите, а Булгаристан да си е все "кенефа на Европа". Няма значение дали ще си ти и герб, кУрнелия или БСП. Оставка и затвор!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,