Свързани новини

16.09.2021 14:17

България не е бедна, а безобразно крадена: Асен Василев

Видян 2288 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това, което видях в тези четири месеца, е, че България не е бедна държава. Тя е безобразна крадена, но не е бедна. Ако спрем течовете, ще постигнем успех. Ако стегнем контрола и спрем течовете, ще можем да постигнем това, което направихме в актуализацията. От една страна, да не избием фискалните параметри, а от друга - да има пари за социална политика, култура, образование и за всичко останало."

Това заяви бившият финансов министър Асен Василев при предаването на министерския пост на наследника му Валери Белчев днес, предаде OFFNews.bg. Той заяви, че с екипа му в МФ оставят хазната в по-добро състояние, а направената актуализация на бюджета той оцени като добра за бизнеса, хората, здравеопазването. "Ще ни помогне да изпълним основната цел, която е посрещане на кризата".

Василев не е част от новия служебен кабинет, защото планира включване в политическия живот заедно с Кирил Петков чрез нов партиен проект. Той няма как да бъде създаден до изборите на 14 ноември, казват и двамата. По-рано днес бившият икономически министър Петков поясни, че още не са избрали партията-ракетоносител, с която да се включат във вота.

За Василев сега най-тежката задача в национален план е сглобяването на мнозинство, което да може да управлява. Във финансов - да се спрат течовете. "Да започнем да използваме средствата, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.09.2021 14:44

    И аз така смятам, в България се краде от 09.09.1944 г.до днес и постоянно има за крадене, скоро писах, че сме като Швейцария богати, защото постоянно има пари за кражба, но червените крадци не позволяват да сме "швейцарци" от алчност и завист, дано Петков и Василев спрат тази комунистическа вандалщина на кражбата ! 77 г. комунисти управляват България, а последните от ГЕРБ са най-крадливите, най-тъпите и най-алчните, за 45 г. комунистите на Тошо не откраднаха толкова колкото за 12 г. комунетата на Тиквата откраднаха, те затова и по-кратко управляваха, защото милиардите които прибраха им изтриха единствената гънка в мозъка за мислене и бяха разкрити и свалени, сега остава да влязат в затвора и България да им изземе парите и имуществото в своя полза, а те ДО ЖИВОТ в килиите !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да