Запитан от „Политико“ за "проруската позиция на президента Румен Радев", Бретон отговаря: „Не виждам никакви специални политически рискове. Министърът на отбраната, който е много близък с настоящия президент, ме покани на това посещение.“

Свързани новини

16.03.2023 16:30

България има добър капацитет да увеличи значително производството на боеприпаси: Тиери Бретон

Видян 705 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България има добър капацитет, за да увеличи значително производството на боеприпаси във времева рамка, съвместима с това, към което се стремим“, заяви в интервю за "Политико" еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон след визитата си у нас.

По думите му е време да се премине от планиране към действие, за да бъдат идентифицирани заводите, които бързо могат да увеличат производството, както и да се предвидят потенциалните пречки във веригите за снабдяване.

Бретон заявява, че у нас е посетил три класифицирани производствени обекта, сред които ВМЗ в Сопот. Същевременно еврокомисарят е окуражен от положителните сигнали от служебното българско правителство. Така той отговаря на въпрос дали има риск да се разчита на приятелски настроения към Русия български елит. Той не се притеснява за надеждността на страната ни, когато става дума за попълване на запасите от боеприпаси на държавите членки на ЕС.

Запитан от „Политико“ за "проруската позиция на президента Румен Радев", Бретон отговаря: „Не виждам никакви специални политически рискове. Министърът на отбраната, който е много близък с настоящия президент, ме покани на това посещение.“

Българските фирми имат капацитета да увеличат доставките за настоящите си клиенти, които са страни от ЕС, смята комисарят. „Страните, които имат запаси от боеприпаси, ще могат да ги дадат на Украйна, а производителите ще могат да увеличат производството си, за да попълнят тези запаси. За мен бе много важно да получа тази гаранция“, допълва Бретон.

След България той ще посети Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния. Това е част от неговата обиколка, в страни, които са в състояние да увеличат производството на боеприпаси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.03.2023 12:16

    Преди това България трябва да увеличи оборота на зеленчукопроизводството и животновъдството, което вие съвместно с нашите продажни и родоотстъпни политици унищожихте. Не давай не поискан съвет!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.