Президентът на САЩ Джо Байдън произнася реч, докато присъства на "Неделен обяд" в баптисткия банкетен център "Брукленд" в Западна Колумбия, Южна Каролина, на 28 януари. Кент Нишимура/AFP/Getty Images

Свързани новини

29.01.2024 11:25

Байдън обеща да отговори на смъртоносното нападение срещу US войници, докато в Газа бушува война

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси "отговорност" от отговорните за нападението с дрон срещу американски пост в Йордания, при което загинаха трима войници от американската армия и бяха ранени най-малко 34 души, като това е първият случай, в който американски войници са убити от вражески огън в Близкия изток от началото на войната в Газа, предаде CNN.

Централното командване на САЩ потвърди смъртните случаи и съобщи, че се е наложило осем военнослужещи да бъдат медицински евакуирани от Йордания. Очаква се броят на ранените да нарасне.

Ислямска съпротива в Ирак, група, обединяваща няколко подкрепяни от Иран милиции в страната, заяви, че в неделя е атакувала редица места по йорданско-сирийската граница - включително лагер близо до американската база в Йордания, където са били убити войниците.

Американски официални лица заявиха, че дронът, убил американските военнослужещи в кула 22, е бил изстрелян от подкрепяни от Иран бойци и изглежда е дошъл от Сирия. Правителството на САЩ все още не е посочило конкретна милиция, която смята за отговорна.

Иран отрича да е играл каквато и да е роля в нападението.


Техеран не е замесен в нападението с дрон срещу американска база в Йордания,, заяви в понеделник говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани.


"Както ясно сме заявявали и преди, съпротивителните групи в региона отговарят на военните престъпления и геноцида", заяви Канани. "Те не приемат заповеди от Ислямска република Иран. Тези групи решават и действат въз основа на собствените си принципи и приоритети, както и на интересите на своята страна и народ."


На снимката: Президентът на САЩ Джо Байдън произнася реч, докато присъства на "Неделен обяд" в баптисткия банкетен център "Брукленд" в Западна Колумбия, Южна Каролина, на 28 януари. Кент Нишимура/AFP/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби