Софийската градска прокуратура е започнала проверка срещу бившия вътрешен министър, а сега депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков.

Свързани новини

18.01.2023 15:19

Б. Рашков разследван за пране на пари през градинаря си

Видян 2301 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура е започнала проверка срещу бившия вътрешен министър, а сега депутат от Продължаваме промяната Бойко Рашков.  Градинарят му е получил огромни суми от страна извън ЕС. ДАНС се е сезирала, но министърът с властта си е възпрепятствал проверката. Това се разбира от съобщение от пресцентъра на институцията. В него Рашков не е споменат поименно, но другите екс- МВР-министри и сегашни депутати Хр. Терзийски и Мл. Маринов нямат градинари. Обясненията в съобщението обаче водят към подгряващи публикации от последните 24 часа в близък до прокуратурата сайт, замесващи името на Рашков.


Сега прокуратурата съобщава, че праща съобщението си "по повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в средствата за масово осведомяване за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител".


Прокуратурата е получила сигнал по темата, се казва още в съобщението. Във въпросната публикация е споменато, че прокуратурата е сезирана. В сигнала "са изложени твърдения, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари.


Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че бившият министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър на вътрешните работи към престъпления против финансовата система - пране на пари", гласи съобщението.


Градската прокуратура е наредила на КПКОНПИ да направи проверка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.01.2023 13:22

    Това са семейни пари, като имотите му. Абе няма ли кой да направи данъчна проверка на съпругата му на този пияндурник. Тя купила имотите и накрая при "развода" муги оставила всичките на него, МУХАХАХАА! Гешееееееев, ДАААААНС, КПКОНПИИИИ, спите ли бре!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.