„Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”, допълни тя.

Свързани новини

09.10.2023 15:05

Аз мога да дебатирам и с Терзиев, и с Хекимян. Те не могат с мен: Ваня Григорова

Видян 983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата да бъда кандидат за кмет на София. Не бих определила това като покана насила или номинация насила. На градската конференция на БСП-София единодушно бях подкрепена. Това коментира кандидатът на обединената левица Ваня Григорова.  

„Ако някой използва тези местни избори за трамплин, то той може да бъде само кандидатът, който не е водач на листата си. Знаете кой е той. Това, че аз съм водач, означава, че ще бъда част от Общинския съвет и ще се боря за това, за което настоявам”, увери Григорова.

На въпросите дали подкрепата от страна на БСП към нея е половинчата, общува ли с Корнелия Нинова по време на предизборната кампания и коментира ли се представянето ѝ, кандидатът за кмет каза: „Оценка очаквам от хората, с които говоря ежедневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която трябва да следи местните избори. В София е наша работа как да стигнем до хората”.

„Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”, допълни тя.

Григорова посочи, че основният ѝ опонент в битката за София е „този начин на управление и управлението сега”. „Васил Терзиев и Антон Хекимян са в управление заедно – искат или не, тъй като са представители на двете формации, които в момента заедно управляват страната”, коментира кандидатът за кмет.

Според нея двамата ѝ опоненти не искат да говорят по същество за местните избори и местните проблеми. „Паметникът на Съветската армия не е тема на местни избори. Те я изтикаха на първо място, за да не говорим за това, което двете формации, чиито представители са Терзиев и Хекимян, правят от 30 години насам в столицата”, е мнението ѝ.

Григорова каза, че има изследвания, които сочат, че тя ще стигне до балотаж. „Има и изследвания на опонентите, които те не искат да публикуват. ГЕРБ и ПП-ДБ нека крият своите. Аз мога да дебатирам и с двамата – Терзиев и Хекимян, но те не могат да дебатират с мен”, категорична е тя.

Кандидатът за кмет посочи, че в столицата няма къде да се паркира, а градският транспорт не е удобен. „Линиите не са по-малко от средноевропейските градове, но не са стиковани, за да са удобни за ползване”, е позицията ѝ.

„Имаме огромен проблем с презастрояването и издаването на разрешения за строеж. Знаете „Манастирски ливади” на какво прилича. Знаем, че има нови квартали, в които няма улици, а други са с частни такива. Това трябва да спре”, категорична е Григорова.

„За да бъдат отчуждени всички терени в столицата, така че да има къде да се построи обществена инфраструктура и да се гарантират зелените площи, са нужни 1,5 млрд. лв. Трябва да спре продажбата на общински имоти”, каза още тя.


  Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни