Той каза още, че накрак са вдигнати всички сили на реда. На място има представители на ГДНП, Жандармерия, ГДБОП. Формиран е и специален щаб, а вътрешният министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби, както и с представители на НСО и ДАНС.

Свързани новини

01.05.2023 17:14

Атентат срещу Гешев посред бял ден

Видян 5092 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата разследва терористичен акт срещу главния прокурор, извършен с мощна бомба с 3 кг тротилов еквивалент, която е направила кратер и е поместила бронирания джип, в който освен Иван Гешев се е возило и неговото семейство. Това обяви пред журналисти зам.-главният прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов. Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза, че това се е случило в понеделник, в 11:45 часа на пътя от Самоков към село Ковачевци.


Сарафов твърди, че взривното устройство е било поставено край банкета, на голям завой, където се очаквало скоростта да е по-малка. В момента, в който край мястото е минал автомобилът на Гешев, бомбата е гръмнала, като огненият стълб е бил с височина 4-5 метра, а оставената дупка е с 30-40 см дълбочина. Бомбата е била с осколки и е била насочена към пътя, твърди още той.


По негови думи някой е следил маршрутите на главния прокурор, а Гешев е бил мишена за убиване. "Не бих могъл да кажа всичко по отношение на маршрутите, още повече маршрутите използвани от НСО са в голяма степен секретни, но това ще бъде част от установяването на обстоятелствата по делото. Очевидно някой е следил маршрутите на главния прокурор, очевидно главният прокурор е мишена за някого и то не мишена, която да бъде сплашена, а мишена, която да бъде убита", обяви директорът на Националната следствена служба.


Сарафов подчерта, че само едната случайност е предотвратила смъртен случай. В същото време той допълни, че няма нито един пострадал. "С главния прокурор сме в постоянен контакт, но не мога да кажа всичко. Ако кажа кои са заподозрените, означава да предупредим някого. Не мога и да кажа къде е главният прокурор в момента", заяви още той.


"Най-вероятно тези хора са били тук и са имали визуален контакт с автомобилите, които преминават. Взривът е избухнал буквално в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото на заложената бомба. Взривът е преместил автомобила вляво", добави той.


Утре премиерът Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерския съвет, на което ще присъстват Демерджиев, представители на службите на МВР и прокуратурата. Те ще обобщят информацията, събрана по случая до момента.


 Снимка: Румяна Василева, БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Бай Кольо 02.05.2023 08:52

    Трябва да се търсят хората,които имат полза от това Гешев да не е тлавен прокурор.За мен това са онези срещу ,които той водеше дела преди да стане главен прокурор.Това са Баневи,Арабаджиеви и Божков ,който директно заяви от Дубай,че той е финансирал и организирал протестите през 2020г.

  • 003 CNN 02.05.2023 07:20

    Кой би имал полза от убийството на некадърника Гешев? Няма политици и министри в затвора, няма мутри и едри бизнесмени в затвора. Единственото нещо, което свърши Гешефтурата, беше изгонването на руските дипломати терористи !!! Ето защо Аз залагам на Баширов от ФСБ !!! Но, постъпи и по – достоверна информация от ЦРУ, че готвачът на руското посолство е заложил първата бомба, а втората е дело на градинаря !!! Long lоve USA !!!

  • 002 Вети кириши 01.05.2023 21:19

    Шменти капели.Много се изучиха нашите актьори от американските. При сашките пристига един бус с актьори в някоя дискотека, бой, кръв,бомби, идват телевизии снимат... После актьорите прибират реквизита, качват се на буса или там квот е, и отпрашват. Пресата гърми - ето какво се случва когато популацията има оръжие. Или нещо подобно.

  • 001 Anonimen 01.05.2023 18:00

    30-40 см. да се класифицира като кратер е смешно!

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева