Атанас Чобанов

Свързани новини

23.04.2024 13:56

Атанас Чобанов: Случаят с Димитър Стоянов е провокация

Видян 646 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито има изстрел, нито има агресия от страна на Димитър – той се е защитавал".

Това каза пред БНР главният редактор на сайта за разследваща журналистика Bird.bg Атанас Чобанов, след като журналистът Димитър Стоянов беше задържан. Причината е, че е заплашил с оръжие служител на НАП, който се е оплакал в полицията.

"Това, което е съмнително в случая, е, че тази провокация се случва в момент, в който разследваме роднина на вътрешния министър, който пък ни съди за 65 хил. лв. за предишни наши разследвания. Въпросният роднина, който се явява зет на министъра, се е подвизавал в Бургаско, като рекетирал търговци първо като служител на НАП, а след като е уволнен от НАП – с униформа и баджове на фалшив данъчен. /.../ Въпросният Шурелов е бил мъж на сестрата на Калин Стоянов, който по това време е шеф на ГДБОП.


Поинтересувахме се какво става с делото срещу фалшивия данъчен. Установихме, че то е потънало в прокуратурата и е спряно. Излиза, че няма никаква санкция срещу този човек. Задаваме си въпроса дали е имало високопоставено влияние, за да не понесе той отговорност", коментира Чобанов. И продължи:

"Направихме проверки. Вчера, преди да стане този инцидент, се свързахме с прокуратурата, с НАП, за да поискаме информация за въпросния служител – шурей или зет. Съвпадението, че Димитър е нападнат и човекът, който го е нападнал, е казал, че е служител на НАП – тук идват твърде много съвпаденията. Затова мисля, че става въпрос за провокация. Има всички белези на постановка".

В предаването "12+3" Чобанов разказа, че Димитър Стоянов му се е обадил след инцидента и му е казал, че има непредизвикана агресия спрямо него и съпругата му, докато са пазарували в квартален магазин:

"Това, което се вижда на кадрите, разпространени селективно, изрязани от МВР, е, че Димитър вади законно притежавания си пистолет, за да респектира човек, който тръгва зад гърба му и очевидно ще го нападне. В същото време, според свидетелите, го е заплашвал с най-груби изрази. Слава Богу, че Димитър го е респектирал с пистолет, а не с бойни изкуства, защото сега този човек щеше да е в "Пирогов".

По думите му раните по главата на Димитър Стоянов, които се виждат на разпространените снимки, са причинени от човека, който го е нападнал. Записът обаче не показва момента, в който Димитър е нападнат, а имаме само следващия момент – след като той го отблъсква, отбеляза Атанас Чобанов и призова да бъде публикуван целият запис.

Според него целта е Стоянов да бъде дискредитиран и задържан. Той посочи също, че е бил направен обиск в дома му.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей