Свързани новини

21.12.2012 13:46

Асандж пуска 1 млн. секретни документи догодина

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж ще публикува 1 милион секретни документи в интернет догодина. Той направи обещанието в реч от балкона на посолството на Еквадор в Лондон. Според него разобличенията ще засегнат всички страни в света, пише вестник "Коммерсант".


"Следващата година ще бъде много горещо. На разположение на "Уикилийкс" са около милион документи, които ще бъдат пуснати в публичното пространство. Тази информация ще се отрази на всяка една държава на планетата", заяви 41-годишният Асандж


.


Австралиецът изрази готовност за диалог, резултат на който може да стане краят на неговото „доброволно заточение” в посолството на Еквадор. Той няма намерение да прекрати публикуването на секретни документи.


„Преди шест месеца аз влязох в тази сграда, която стана мой дом, офис и убежище”, разказа Асандж, припомняйки си как на 19 юни за пръв път пристъпи прага на посолството. „Благодарен съм на тези хора, благодарен съм на еквадорското правителство. Тук се чувствам в безопасност – в безопасност да говоря и действам”, посочи той, цитиран от ИТАР-ТАСС.


Около 250 симпатизанти на Асандж се събраха в центъра на Лондон, за да чуят неговата реч. Около посолството имаше засилено полицейско присъствие. 15-минутната реч на Асандж беше съпроводена от аплодисменти.


Асандж от юни се намира в еквадорското посолство в Лондон. Той има издадена заповед за арест от британски съд, заради заведено срещу него дело в Швеция за изнасилване. Според Асандж веднъж стъпил в Швеция, той веднага ще бъде предаден на САЩ, където има смъртна присъда. "Уикилийкс"  придоби известност, след като публикува секретни документи на Държавния департамент във Вашингтон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.