В преходните и заключителните разпоредби на Закона за бъджета финансовият министър Асен Василев иска неща, които може би са минали само при  КГБ по времето на Сталин и Гестапо по времето на Хитлер. Ако това е Промяната....

Свързани новини

11.07.2023 13:20

Ас. Василев иска падане на банковата тайна, деклариране на парите в брой между членове на семейството, месечно вместо годишно приключване на фирмите: Ние в ЕС ли сме или в СССР?

Видян 4571 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В преходните и заключителните разпоредби на Закона за бюджета финансовият министър Асен Василев иска неща, които може би са минали само при  КГБ по времето на Сталин и Гестапо по времето на Хитлер. Ако това е Промяната....

Финансовото министерство иска пълно падане на банковата тайна. Досега, за да ни рови в сметките и сейфовете, НАП се нуждаеше от наше съгласие, а ако не го получи - от съд. Само че там се доказват престъпления, а данъчните трудно биха могли да го направят. Сега те безпрепятствено ще могат да рекетират всеки, както си искат, с повод или без повод. Цялото инфо ще бъде при Асен Василев и неговия Спецов и те ще могат да използват, повече отколкото досега, инструментите за въздействие.

За да бъде още по-страшно, вече ще трябва да декларираме финансовите отношения дори между членовете на семейството, освен с други хора - например приятели, любовници и т.н. За тази цел ще се появи цяла нова част в данъчните декларации на физическите лица. Това е не просто 1984 на Оруел, но и отвъд. Реална диктатура!

Няма спасение и в частния бизнес. Фирмите, освен годишно, ще трябва да правят де факто и месечно приключване, защото ще трябва да правят непрекъснати сметки на касовите наличности.

За да бъде празникът голям за всички, БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ 6-ГОДИШНАТА ДЕРОГАЦИЯ - ПРАВО НА ОТЛАГАНЕ, НА 15%-ния КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК.

Още по-безумно е предложението всеки товарен камион да докладва преди тръгване и след стигане във всяка точка на доставка за количеството стока, което вози. Ако ли не, ще плаща 40% от стойността на цялата продукция.

Ще кажете - как няколко хиляди данъчни ще следят 6 милиона българи, 400 000 фирми и десетки хиляди товарни камиони? Не, няма да следят всички. Само, които им трябват - ако някой е голям, ако някой е важен, ако някой много знае и много говори, ако точно му е потръгнал бизнесът.

Ще кажете - но така ще пораснат приходите. Ще бъде с по-малко от онези 150 милиона лева, изгубени за месеци управление на Фонд Земеделие от човека на ПП, Миню Стайков и Георги Гергов начело на фонда например. А поразиите обаче ще ги търпи цял народ.

Депутатите, ако наистина са народни представители, трябва да махнат всичко това от бюджета.


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец