Свързани новини

09.03.2011 17:30

Арестуваха с откуп бивш зам.-министър

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият заместник министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев – Феим Чаушев, бе арестуван като посредник при получаване на откуп за краден автомобил.

Парите са били поискани за джип BMW Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел и е била без застраховка. Според вътрешния министър Цветан Цветанов, който призна за използвани СРС-та при залавянето на Чаушев, приблизителната стойност на автомобила е около 100 000 евро.

Собственикът на BMW-то е потърсил помощ от полицията и според разказа му се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни бившият зам.-министър заявил, че тя може да бъде върната срещу 25 000 евро откуп на крадците. Във вторник вечер към 20,00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на парите за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е успял да събере. 

Около час и половина по-късно за среща е пристигнал и Феим Чаушев, който, според Ивайло Г., е обявил, че идва „да си оправят нещата”. Той е е задържан на ул. Персенк в жк Лозенец и е отведен в СДВР.

Феим Чаушев е заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година. Той е отстранен от поста, след като става ясно, че се представя с две имена. С едното – Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото – Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат.

Бисер пък е псевдонимът от досието му от бившата Държавна сигурност. Според информацията е вербуван в родното му село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си. Като зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се занимава отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия. 

След ареста си онази вечер вчера сутринта той е откаран в МВР болница с високо кръвно налягане и диабетна криза. Това обясни директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.  




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв