Конгресменът от Луизиана Майк Джонсън беше избран за председател на Камарата на представителите на САЩ

Свързани новини

27.10.2023 09:42

АнтиКиев Тръмпист: шеф на US Конгреса

Видян 607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конгресменът от Луизиана Майк Джонсън беше избран за председател на Камарата на представителите на САЩ, слагайки край на седмици на хаос в Капитолия и вътрешнопартийни борби сред републиканците, предаде Би Би Си.

Джонсън спечели позицията с 220 гласа “за” в долната камара на Конгреса и е четвъртият републиканец, номиниран за поста след свалянето на Кевин Маккарти на 3 октомври. Предишният кандидат - Том Емър от Минесота, внезапно отпадна от надпреварата във вторник, след като Доналд Тръмп заяви, че номинацията му е “трагична грешка”.

51-годишният Джонсън, който получи единодушната подкрепа на партията си да оглави Конгреса, е твърд привърженик на бившия президент Тръмп, като изигра важна роля в опитите за преобръщане по съдебен на ред на резултатите от изборите през 2020 година.


Успехът на Джонсън представлява победа за идеологически дясната фракция на Републиканската партия, подкрепяща Тръмп, и загуба за “умерените републиканци”, чиито кандидати не успяха да спечелят подкрепа, посочва Би Би Си.

Служилият четири мандата консерватор е роден в Шривпорт - третият по големина град в Луизиана. Той е най-възрастният от четирима братя и сестри и е син на пожарникар.

Преди да постъпи в Конгреса, Джонсън е адвокат, който работи основно по въпроси, свързани със свободата на изповядване на религия и успешно защитава забраната на еднополовите бракове в Луизиана през 2004 година. През 2015 г. е избран за член на щатския парламент на Луизиана и се кандидатира за Конгреса през 2016 година. Сега представлява Четвърти конгресен окръг на Луизиана, който включва родния му град Шривпорт.

Джонсън обаче е най-известен със своята защита на опитите на Доналд Тръмп да отмени резултатите от изборите през 2020 г. В качеството си на бивш конституционен адвокат, той подписва документ, който предоставя правен съвет на съда по дело за отмяна на резултатите от изборите в Пенсилвания и призовава Тръмп да “продължи да се бори”.

След избирането на Джонсън, който се противопоставя на изпращането на помощ на Украйна, няколко представители посочиха бюджетния въпрос като най-неотложния, пред който е изправена Камарата. Крайният срок, за да се постигне споразумение за продължаване на финансирането на правителството на САЩ, е до 17 ноември, или то ще спре работа.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което