04.04.2019 09:26

Ангелкова се срещна с председателя на National Geographic Partners

Видян 990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следим най-новите тенденции и се опитваме да отговорим на очакванията на туристите с качествени, иновативни и интересни за тях туристически продукти.


Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на разговора си с Гари Кнел, председател на National GeographicPartners в рамките на 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), която се провежда в Севиля, Испания.


Тя представи богатото културно-историческо наследство на страната ни. България е на трето място след Италия и Гърция по брой културни паметници и артефакти – над 40 хил.  В тази връзка бяха обсъдени възможности National GeographicРartners да подпомогне популяризирането на българското културно наследство.  


Министърът сподели, че в края на 2019 г. се планира нова вълна интегрирани комуникационни кампании на целеви за страната ни пазари.  В тях ще бъдат използвани разнообразни информационни канали за директно насочване към определени фокус групи.


Българският министър информира г-н Кнел, че през последните години страната ни става все по-привлекателна сред чужденците, като само за миналата година чуждестранните визити надхвърлят 9,2 млн. Ръстът им спрямо 2015 г. е 30,6%, което представлява с над 2 млн. повече чуждестранни туристи. Приходите от тях през 2018 г. са с 34% повече в сравнение с 2015 г.  Само в София пренощувалите чуждестранни граждани в местата за настаняване с 10 и повече легла през 2018 г. са били над 767 хил.


Министър Ангелкова отправи и официална покана към председателя на National GeographicPartners за участие в Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която ще се проведе в края на май в Слънчев бряг.


От своя страна г-н Кнел поздрави министър Ангелкова за усилията, които полага за развитие на туристическия сектор, и допълни, че България има огромен потенциал да привлече още повече гости като предпочитана дестинация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева