Американската порноактриса Уитни Райт

Свързани новини

18.02.2024 07:12

Американската порнозвезда е подложена на критики заради посещението си в Иран

Видян 22864 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската порноактриса Уитни Райт предизвика вълна от осъждане в интернет, след като публикува снимки от неотдавнашното си пътуване до Иран. Критиците твърдят, че посещението е било акт на подкрепа за правителството в Техеран.

По-рано тази седмица изпълнителката, чието истинско име е Бритни Рейн Уитингтън, сподели няколко снимки в Инстаграм, на които се вижда как носи хиджаб, докато пътува из Техеран.


На някои от снимките актрисата се вижда застанала пред бившето посолство на САЩ в иранската столица, което беше превърнато в музей след Иранската революция през 1979 г., когато 52 американски дипломати бяха държани като заложници от група военизирани ирански студенти в продължение на 444 дни.

Постовете ѝ бяха посрещнати с ответна реакция в интернет от хора, критични към иранското правителство, като някои се питаха как на порнозвезда е позволено да получи виза за страна, в която порнографията се наказва със смърт. Други обвиниха актрисата в антисемитизъм, защото уж подкрепя антиизраелското правителство на Иран. Райт и преди е използвала социалните медии, за да критикува продължаващата обсада на Израел в Газа.


Според съобщения в медиите иранското правителство отрича да е знаело за пътуването на Райт и настоява, че тя е получила виза за влизане в страната, както всеки друг чуждестранен гражданин. Властите обаче съобщават, че "не са наясно с естеството на нейната неморална и непристойна професия".

Голяма част от критиките към посещението на Райт бяха засилени от живеещата в САЩ иранска дисидентка Масих Алинеджад, която заяви в публикация в X, че порноактрисата насърчава дискриминационните ирански закони, като носи хиджаб по време на посещението си. Тя също така обвини иранското правителство в лицемерие, тъй като е позволило на порнозвездата да влезе в страната, докато "жените са убивани само за това, че са показали косите си и са останали верни на себе си".

Райт реагира на ответната реакция, като ограничи взаимодействията в публикациите си в Instagram и отхвърли коментарите на Алинеджад, обвинявайки активистката, че е платена от ЦРУ, за да разпространява антииранска пропаганда, и настоявайки, че пътуването ѝ "не е одобрение" на иранското правителство.









 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.