Руският транссексуален блогър Хилми Форкс

Свързани новини

30.12.2023 07:32

Трансджендър блогър е в затвора заради порнография

Видян 852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският транссексуален блогър Хилми Форкс е осъден на три години затвор за незаконно производство и разпространение на порнография в интернет, съобщава пресслужбата на московската прокуратура.

29-годишният Форкс, който в момента има над 400 000 абонати в Instagram, беше арестуван през юли, след като срещу него беше образувано наказателно дело заради публикация в канал в Telegram през 2022 г., в която се предполага, че е споделял видеоклипове със сексуален характер.

Разследването на предполагаемото престъпление беше обявено за първи път от ръководителя на руската Лига за безопасен интернет Екатерина Мизулина, която заяви, че Форкс е поставен под домашен арест, докато трае разследването. Ако бъде признат за виновен, Форкс е заплашен от максимална присъда от шест години зад решетките.


Симоновският районен съд в Москва постанови, че блогърът ще бъде осъден на три години затвор, които ще изтърпи в изправителна колония с общ режим. След обявяването на решението Форкс беше задържан в съдебната зала.

В края на ноември адвокатът на блогъра Константин Ерохин заяви, че клиентът му е признал, че е виновен за разпространението на порнографски материали в интернет, и е сътрудничил на разследването, надявайки се на "най-лекото наказание" предвид обстоятелствата. Ерохин изтъква, че Форкс е участвал в прехвърлянето на средства на благотворителни организации, които се занимават с въпросите на морала, и подчертава, че по времето, когато е започнало разследването, каналът в Telegram, в който се твърди, че е разпространявал порнографските материали, вече е бил изтрит.

По-рано тази година транссексуалният блогър също привлече вниманието на полицията, като се предполагаше, че разпространява "ЛГБТ пропаганда" - действие, забранено в Русия от 2022 г. насам. Преди да бъде образувано наказателно производство, Форкс избяга от страната, като в продължение на няколко месеца пребиваваше в Армения. През юли обаче той решава да се върне в Русия, но почти веднага успява да се забърка в друг скандал, като се снима как се бие с мъж в ресторант за бързо хранене в Москва.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.