Свързани новини

01.07.2021 16:33

Алея от масивни плочи изуми туристите при Рилските езера

Видян 2341 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова приумица в Национален парк "Рила" сащиса туристите, запътили се към Седемте езера. В социалните мрежи се появиха снимки на алея от плочи, по която да се ходи из защитената природна територия. При това плочите са тежки и масивни, задушаващи всякаква растителност, предаде Сега.

Това е грубо погазване на Закона за защитените територии (ЗЗТ), който гласи, че националните паркове гарантират протичане на естествените процеси в екосистемите и биологичното разнообразие. ЗЗТ забранява в националните паркове да се нарушава естественото състояние на водни площи, водни течения, техните брегове и прилежащи територии, освен при опасност от тежки наводнения. Затова дори изграждането на пътеки от дребни камъни и разполагането на дървени парапети в прилежащи територии на езерата са погазване на закона.

Сега обаче имаме не просто алеи от дребни камъчета, а чисто нов широк и масивен плочник.

Интересно е, че отново активизацията на строителни работи в района е в края на юни и началото на юли. Миналата година, точно по същото време в района на Седемте рилски езера навлезе тежка техника - багери и камиони. Оказа се, че те заравняват терена и правят алеи, които настилат с чакъл. След гневните реакци на граждани и природозащитни организации властта, в лицето на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, се втурна да спира строителните работи в Рила.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Таня Джаджева 01.07.2021 16:55

    Всичко е корупция: За каквото и да ви говорят, става дума за корупция. Проста и елементарна истина. Не питайте какво е корупция. Огледайте се. Спирките на градския транспорт са корупция. Ремонтите в София са корупция. Асфалтът по магистралите Му е корупция. Боята за пътна маркировка е корупция. Санирането е корупция. Солта за ръсене през зимата е корупция. Паркингите около летището и гарата са корупция. Охранителните фирми са корупция. Скъпите станции на метрото са корупция. Боклукът е корупция. Назначаването на шефове на болници е корупция. И уволняването - също. Назначаването на министри е корупция. Оставките на министри са корупция. Председателството на ЕС е корупция. Ремонтът на НДК е корупция. Махането на българския мрамор по фоайетата му и лепенето на китайски гранитогрес е корупция. И чантите на фръцлите министърки също са корупция. Медиите са корупция. И темите за интервюта, и интервюираните са корупция. Бежанците сакорупция. Оградата е корупция. И хотелът на Валери Симеонов е корупция. Будките за вестници на Пеевски са корупция. Пеевски е корупция. Търговията с лекарства е корупция. Липсата на лекарства е корупция. Частните болници са корупция. И фалирането на болници е корупция. Лекуването е корупция. Наводненията са корупция. И язовирите са корупция. Пожарите са корупция. И продажбата на изгоряла дървесина е корупция. Катастрофите са корупция. И КАТ е корупция. Изборите са корупция. Парламентът е корупция. И общинските съвети са корупция. Бордовете са корупция. НАП е корупция. И митниците са корупция. Горските са корупция. Болничните са корупция. Учебниците са корупция. Бензинът е корупция. Токът е корупция. Словосъчетанието "обществена поръчка" е корупция. Словосъчетанието "политическа воля" е корупция. Не питайте какво е корупция. Ще чуете толкова примитивни и нагли неща, че ще ви предизвикат спонтанен повик за връщане на стомашното съдържимо. Властта в България е корупция. Живота ни превърнаха в корупция. Обаче и мълчанието е корупция.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби