Свързани новини

22.05.2014 16:20

Ако догодина не завършим Ларгото, губим средствата

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Средата на 2015 г. е срокът, в който трябва да бъде извършена и разплатена работата по софийското Ларго, иначе средствата се губят.” Това каза в интервю за Агенция Фокус главният архитект на столицата Петър Диков.


„Този проект е в ръцете на Министерството на културата. Непрекъснато се чуват информации, че стартира процедура. Там говорим основно за археологията, която трябва по някакъв начин да се направи така, че да може да се експонира и да може да бъде част от атракциите на центъра на София. За съжаление, както виждате вече близо 2 години стои обвито в найлони." Диков заяви, че за проекта все още не е обявен търг, което е обезпокоително, тъй като самата процедура изисква много време. По закон след обявяването на търга следва да бъдат внесени предложенията на оферентите и избор на изпълнител. Често обаче, изборът се обжалвал, което допълнително забавяло процедурата по завършване на проекта.


"В момента правим подготовка, защото за харчене на публични средства трябва да има обществени поръчки, изпълнители и т.н. Археологически проучвания се правят от 1 май до средата на октомври, защото това е времето, в което може да се работи на открит. Очакваният от нас срок за започване е началото на месец май догодина", добави още Диков.


Той заяви, че пространството около църквата Света Неделя има възможност да


стане основно за пешеходци и там да бъдат изложени археологическите находки, намерени в района. За този проект имало 7 години срок, в който да се кандидатства за европейско финансиране.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте