Уолтър Хуанг, който загина при автомобилна катастрофа с участието на един от автомобилите на компанията през 2018 г.

Свързани новини

27.04.2023 13:41

Адвокатът на Мъск се позовава на защитата "deepfake"

Видян 491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдия нареди на Илон Мъск да даде показания под клетва за това дали е направил определени твърдения за електрическите автомобили на компанията си, след като адвокатите на Tesla заявиха, че изявленията, които му приписват ищците в текущо съдебно дело, може да са били изфабрикувани с помощта на софтуер "deepfake".


Дийпфейк или дълбока фалшификация е технология, която използва форма на изкуствен интелект, съчетана с машинно обучение, за да се заменят във видеоклип или аудиозапис изказвания или действия на различни хора.


Решението на калифорнийския съдия Ивет Пенипакър беше постановено в сряда, като част от съдебно дело срещу Tesla във връзка със смъртта на Уолтър Хуанг, който загина при автомобилна катастрофа с участието на един от автомобилите на компанията през 2018 г.

На Мъск беше наредено да даде тричасово интервю под клетва относно някои от предишните си коментари за автомобилите Tesla и техните възможности за "автопилот", тъй като се твърди, че главният изпълнителен директор е заявил, че някои модели могат да се движат "автономно с по-голяма безопасност от човек" на конференция през 2016 г. Ищците по делото твърдят, че твърденията са били подвеждащи и че функциите за самоуправление на Tesla на Хуанг са се провалили, което е довело до смъртта му.


Производителят на автомобили обаче твърди, че Хуанг е говорел по мобилния си телефон преди катастрофата и е пренебрегнал предупрежденията на автомобила, като отрича да носи каквато и да е отговорност. Адвокатите на компанията също така оспорват коментарите, отправени към Мъск, като заявяват, че той, "подобно на много публични фигури, е обект на много "дълбоко фалшиви" видеоклипове и аудиозаписи, които имат за цел да покажат, че той казва и прави неща, които всъщност никога не е казвал или правил".

Въпреки че семейството на Хуанг цитира видеоклип в YouTube от 2016 г., който изглежда показва, че Мъск прави въпросното изказване, правният екип на Tesla се противопостави на показанията на главния изпълнителен директор, като също така заяви, че той не може да си спомни предишните си коментари.

Съдия Пенипакър заяви, че твърденията на Tesla са "дълбоко обезпокоителни", като предположи, че защитата на компанията може да направи всички публични изявления на Мъск "имунизирани" срещу правен контрол само защото той е "известен". Тя предупреди, че подобни аргументи биха могли да позволят на известни личности и публични фигури да "избегнат поемането на отговорност за това, което действително са казали и направили".

Въпреки това заповедта на съдията беше предварителна, което означава, че в четвъртък ще се проведе друго изслушване, за да се определи дали Мъск ще бъде разпитан под клетва. Подобни решения не са необичайни в калифорнийските съдилища, които често позволяват на страните да предлагат допълнителни аргументи към исканията за оспорване, преди те да бъдат финализирани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог