След месец лечение 95-годишен се излекува от коронавирус в Шумен. За първи път от 29 октомври насам се отчита ден без починали в Шуменската многопрофилна болница, предаде бТВ.


Лечебното заведение през последния месец бе едно от най-натоварените в страната.


„По Коледа наистина стават чудеса. Днес изписахме пациент на 95 години, който ще посрещне празниците у дома. Лекувахме го в продължение на един месец. В понеделник изписахме и бебе на година и седем месеца. Изключително съм щастлива да съобщя, че нямаме починали пациенти. Мечтаех да отчета такъв ден. Пожелаваме на хората спокойни и весели празници“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител на направление "Медицинска дейност" в МБАЛ-Шумен.


163 са хоспитализираните в лечебното заведение, от тях 124 са с положителна проба на COVID-19, 39 чакат резултат. В интензивното отделение са  4 пациенти, които са интубирани. Вчера са приети 16 пациенти, изписани са 22 души.


За изминалото денонощие в област Шумен положителен за вируса тест са дали 54 души, от които най-възрастен е жител на Шумен на 89 години, а най-млад също шуменец – дете на 12 години.