От своя страна, колежката ѝ Мария Ангелова смята, че по-кратката работна седмица предполага по-добро разпределение на задачите в 4 дни, защото те няма да са по-малко заради по-късия период.

Свързани новини

21.12.2022 10:18

70% са готови да работят само 4 дни седмично, дори ако това намали заплатата им

Видян 666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Четиридневна работна седмица - добър вариант ли е това за България? Все повече страни в Европа прилагат този метод.

"Това не е решение, което може да работи за всички на този етап. За да се въведе изцяло ще са необходими доста години. В момента е възможно само за определени сектори и компании, главно в сферата на услугите и консултациите". Това каза HR специалистът Мария Стоева, предаде Нова тв.

По думите ѝ проучване сочи, че 70% от хората, готови да работят само 4 дни седмично, дори ако това намали заплатата им. "Наблюдаваме тихо напускане - хората да си почиват малко повече, дори за сметка на доходи и амбиции. Логиката на 4-дневната работна седмица е, че когато работа е свързана с капацитета на хората, те трябва да бъдат отпочинали, за да са ефективни, фокусирани и щастливи на работното място. Ако един работодател може така да оптимизира процеса, че да не се върши по-малко работа за 4 дни, той ще види позитивите след време", заяви тя.

От своя страна, колежката ѝ Мария Ангелова смята, че по-кратката работна седмица предполага по-добро разпределение на задачите в 4 дни, защото те няма да са по-малко заради по-късия период. "Най-добър е балансът между работата от вкъщи и тази от офиса. 4-дневната работна седмица също може да бъде съчетана с хоум офис. Мотивацията може да е по-висока, защото човек ще е по-амбициран да свърши работата си за по-кратко време", посочи тя.

Компанията на двете е първата, въвела 4-дневна работна седмица у нас.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв