Свързани новини

03.02.2021 12:30

65 млн. лв. отиват за изборите

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За осигуряване на честни и прозрачни избори днес отпускаме 65 251 000 лева за различните дейности за провеждане на изборите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет. Премиерът подчерта, че заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент правителството отпуска близо 110 милиона лева за разходите по подготовката на изборите за народни представители през 2021 г.  Напомняме, че доставчик на апаратите за пореден път ще бъде Сиела Норма, която е редовен победител в конкурсите на ЦИК.


Одобрените днес средства са с 1,2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии.


Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и отпечатване на бюлетините, както и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. Средства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за  провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване. Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения. Ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец