Шофьорът обаче се ядосал заради забележката, излязъл от автомобила и се насочил срещу бащата. Момиченцата се уплашили от избухналия скандал и се отместили, а едното дете - 3-годишно - застанало непосредствено пред колата

Свързани новини

22.06.2022 16:45

6 г. затвор за дрогиран шофьор, прегазил и убил 3-годишно дете в Ботевград

Видян 1427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският окръжен съд призна за виновен и осъди на 6 години затвор 25-годишен мъж, който прегазил и убил 3-годишно момиченце в Ботевград.


 


Трагедията станала на 18 май 2018 г. около 21:30 часа. Тогава ботевградчанинът К.С отишъл с двете си дъщерички до хранителен магазин на ул. Зелинград. Когато бащата и децата излизали от магазина пред тях рязко спрял лек автомобил Фолксваген, управляван от подсъдимия. Бащата направил забележка на водача за скоростта, с която шофирал. Обърнал му внимание, че мястото е оживено и има много деца, които играят, включително и на улицата.


 


Шофьорът обаче се ядосал заради забележката, излязъл от автомобила и се насочил срещу бащата. Момиченцата се уплашили от избухналия скандал и се отместили, а едното дете - 3-годишно - застанало непосредствено пред колата.



Конфликтът между двамата мъже прераснал във физическо съприкосновение в присъствие на свидетели. В един момент 25-годишният шофьор се качил във фолксвагена, а присъстващ на скандала мъж опитал да го спре, за да не потегля с автомобила заради намиращото се пред колата му момиче. Това обаче не спряло подсъдимия, който подкарал колата, блъснал момиченцето, което паднало, а шофьорът преминал през тялото му. Детето незабавно било транспортирано в отделението за спешна медицинска помощ, но лекарите само установили смъртта му.
Междувременно водачът избягал от местопроизшествието, но после се предал в полицията.



По делото е била извършена комплексна съдебномедицинска и химическа експертиза, която доказва наличие на наркотичното вещество тетрахидроканабинол - марихуана в кръвта на подсъдимия.




Присъдата на Окръжен съд-София подлежи на обжалване и протест пред втората съдебна инстанция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.