Свързани новини

03.06.2013 17:27

45% от ръководителите в Европа планират съкращения

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

45% от ръководителите на компании в Западна Европа искат да намалят служителите си в бъдеще, докато в целия свят 40% от ръководителите искат да наемат нови служители, показва изследване на консултантската компания PwC.


В световен план 23% от ръководителите на компании планират съкращаване на служителите си, а 28% искат да запазят същия брой служители, показва изследването сред 1300 ръководители от цял свят. "Генералните директори от еврозоната са по-песимистично настроени и сравнително малко от тях планират да наемат служители в идните години, докато три четвърти от генералните директори в Индия и Близкия Изток казват, че ще увеличат служителите си през 2013 г.", установило изследването.


В Индия и Китай ще бъдат наети най-много нови служители най-вече в секторите на инженерството/строителството и дистрибуцията. Ръководителите от цял свят обаче са съгласни, че конюнктурата е трудна. Само 20% от ръководителите в света са на мнение, че икономиката ще се подобри през годината, а 70% са започнали да намаляват разходите си.


"Въпреки трудната икономическа конюнктура фактът, че компаниите продължават да увеличават служителите си е окуражаващ", заяви Даниел Жифар-Бувие, специалист по човешки ресурси в PwC.


Изследването показва също, че компаниите изпитват дефицит на компетентност сред служителите. Според 57% от ръководителите приоритет на държавните власти през 2013 г. трябва да бъде формирането и фаворизирането на квалифицирани служители, но само 15% от тях смятат, че до момента правителствата са били ефективни по този въпрос. В това отношение най-критични са били ръководителите в САЩ, Япония, Великобритания, Италия и Испания. /АФП



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към