Свързани новини

17.02.2011 17:05

4-ма загинаха при протестите в Либия

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне четирима души са убити в северноафриканската страна Либия при безредиците между протестиращите срещу 42-годишния режим на Муамар Кадафи и служителите на реда.


„Силите на Вътрешна сигурност и милициите на революционни комитети разпръснаха, използвайки истински куршуми, мирен протест на младежи в град Ал-Байда, при което най-малко четирима души бяха убити, а много бяха ранени“, съобщи член на организацията за защита на човешките права – Либия Уоч. Според либийската организация Солидарност за човешки права, базирана в Женева, снайперисти, разположени по покривите, са убили 13 протестиращи и са ранили десетки други.


Междувременно американските власти призоваха Либия да откликне на желанията на народа си. „Страните в региона са изправени пред едни и същи трудности в областите на демографията, на желанията на хората и нуждата от реформи. Насърчаваме тези страни да вземат специфичните мерки, които отговарят на желанията, нуждите и надеждите на техните народи. Либия несъмнено е в тази категория“, заяви говорителят на Държавния департамент Филип Кроули.


Във вторник вечерта либийската полиция разпръсна демонстрантите във втория по големина град в Либия – Бенгази, когато бяха ранени над 38 души.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион