Свързани новини

24.03.2021 19:34

4 г. за 3-ма убити: правосъдие

Видян 6288 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд потвърди изцяло намалената присъда от 4 години и 8 месеца затвор на 31-годишния украински шофьор Станислав Пислар, който с ТИР-а си помете и уби на място бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала Тракия, предаде Дир.бг.


Жестоката катастрофа стана на 28 май 2018 г. на 124-ия километър на аутобана, докато 34-годишните Северина и Ивайло пътували към София. Младото семейство живеело в Бургас. Северина работела като фармацевт, но сменила позицията и станала представител на фирма за лекарства. Ивайло пък работел в частна фирма. Двамата чакали първото си дете. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.


През декември 2018 г. състав на Окръжния съд в Пловдив осъди украинеца на 9 години затвор, но Апелативният съд отмени наказанието, тъй като по време на процеса на подсъдимия не бил осигурен превод от родния му украински език, а му било превеждано от руски език. Като роден гражданин на СССР тираджията  е учил 10 г. на руски език.


При второто разглеждане на делото от окръжните магистрати постановената присъда за Пислар бе 7 години затвор. Наказанието бе постановено при съкратен процес и намалено с една трета по закон, след като шофьорът се призна за виновен. Освен това украинецът е лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 години.


В началото на септември м.г. наказанието за тираджията бе намалено за втори път от апелативните магистрати на 4 години и 8 месеца.


Сега върховните съдии потвърждават решението на въззивната инстанция. Върховният касационен съд е преценил, че правилно апелативните магистрати са приели, че в случая водачът е нарушил единствено правилото за движение по пътищата по чл. 20, ал. 1 от ЗДвП за непрекъснат контрол върху превозното средство, в причинна връзка с настъпилия обществено опасен резултат, поради което е изходил от законосъобразната позиция, че деецът следва да носи наказателна отговорност само за нарушения на тези правила за движение по пътищата, които се намират в пряка причинно-следствена връзка с настъпилия вредоносен резултат.


Решението на Върховния касационен съд е окончателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 25.03.2021 21:19

    Защо съпругата не е взела фамилното име на мъжа си след брака ... и е станала шеф на голяма фирма за лекарства . Малък човек решил да плува в дълбоки води ...

  • 007 Anonimen 25.03.2021 13:02

    Това ли е цената на три бългалски живота бе идиоти

  • 006 Anonimen 25.03.2021 10:47

    Ето така се пълнят сметките в Люксембург и другаде. Трябва съд и за цялата ни съдебна с-ма

  • 005 Anonimen 25.03.2021 08:57

    Издалите присъдата да пукнат от най-големите им страхове! България се управлява от най-долната измет башибозуци, не чакайте на Бог да въздаде справедливост.

  • 004 Anonimen 25.03.2021 08:53

    България и правосъдие?Дори маймуните са по справедливи в стадото отколкото полу-приматите в този резерват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -