Свързани новини

02.04.2020 09:25

37 нови случая на Covid-19 в България, общо - 449

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите случаи за денонощието с коронавируса са 37, общият брой на заразените в България е 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Има двама нови починали - мъж на 40 години, починал в "Пирогов" и 57-годишен мъж в Кюстендил и така смъртните случаи в България вследствие на Covid-19 в България стават общо 10. Средната възраст на починалите още повече е спаднала - от 66 на 61,7 години.


Новата област, в която е установен заразен, е Видин.


В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три, предаде БНР.


Момиче на 9-години е прието в болница във Варна.


В Пловдив има жена на 53-години и в Монтана мъж на 53 години в болницата.


Има изписани нови пациенти, общият им брой става 25. Новите са трима в Бургас - лекарят на 47-години и семейството му, един мъж в Шумен, и един мъж в Перник.


Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, най-възрастният е на 80 години. Средната възраст на излекуваните е 45 години.


Ген. Мутафчийски съобщи, че буквално преди брифинга е получил информация от директора на "Пирогов" д-р Балтов за още една жена, която е била интубирана тази сутрин.


В момента, в който спрем да докладваме нарастващ брой заразени и болни, тогава ще докладваме на правителството и то може да отслаби мерките, съобщи началникът на ВМА.


„Болниците са в труден момент заради спрените клинични пътеки заради епидемията, а това ги лишава от пари за операции, но засега това, което може да се отложи във времето, трябва да се отложи. В световен мащаб, както и в България, е много тежка тенденцията за заразяване на лекари. Само в Пловдив има 9 заразени медици, затова от Щаба апелират медиците да работят със защитни средства. Вчера чух, че на болен с коронавирус пациент е направена рентгенова снимка, а лекарите на рентгена са били без маски и без ръкавици. Вероятно броят на заразените в България е в пъти по-висок, до момента откриваме двама на всеки 11 заразени", допълни началникът на Оперативния щаб.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите