Свързани новини

29.12.2016 09:32

230 млн., а не 2,1 млрд. повече от митниците, при петрола акцизът е колкото контрабандата, сочи държавната статистика

Видян 3047 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

230 млн. лв. повече, а не 2,1 млрд. лв., както премиерът оставка Борисов посочи пред вицепрезидента на Европейската комисия, нито 3,8 млрд., както се тиражираше от управляващите преди това са повишените приходи на митниците. Властта нарича  процеса „заловена контрабанда”. В числата се е заровил и евродепутатът Бареков: „Ето годишния отчет на Агенция „Митници“, която единствено акумулира приходите от заловената контрабанда. Тя се намира под личния контрол на Борисов, както МВР и финансовото министерство. Според АМ тази година приходите от акциз са надвишили миналогодишните (2015) с 280 милиона лева. Общо приходите от цялата акцизна стока са 4,8 милиарда лева. А общо приходите от миналата година (вкл. ДДС от вносни стоки+ акцизите и митата) са надвишили миналогодишните само с 230 милиона лева. Сега да разтълкуваме тези цифри на фона на небивалиците на Борисов. При борбата с контрабандата, което е акциза при горивата, спирта и тютюна, приходите са ДЕСЕТ пъти по-малко от хвалбите. Не 2 милиарда и 100 милиона, а 280 милиона. Обаче има спад при ДДС-то на вноса, което пак е контрабанда, и крайното салдо е само с 230 милиона отгоре! Къде са над 2 милиарда, къде са малко над 200 милиона!???


Ето как обаче го опровергава официалният сайт на Агенция Митници: Във фокуса на вниманието винаги са цигарите и тютюна, когато става въпрос за контрабанда, по думите на Борисов. До сега не сме чули от него да спомене нещо за горива или спирт. Няма нито един задържан "контрабандист", а що се отнася до горивата - лицето Марешки успешно се подвизава под чадъра на държавата, олицетворена от ГЕРБ. Същият този Марешки, който "бори" с лозунги контрабандата от меките канапета на телевизионните студия.

По думите на Валентин Златев, шеф на петролната и газовата асоциация, приходите от акциз през 2015-та година са били 2,1 млрд. лв., а загубите от контрабанден внос на горива са били също толкова - 2,1 млрд. лв. Златев цитира Министерство на финансите. Говори се, че г-н Златев е може би най-близкият приятел на Борисов, играе карти с него редовно. Дори самият премиер в оставка го обвинява гальовно, че "редовно го лъжел на карти".

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,