21 евтини места за пътуване през 2024 г.

Свързани новини

20.01.2024 07:41

21 евтини места за пътуване през 2024 г.

Видян 875 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При планирането на почивка трябва да се вземат предвид много фактори - от намирането на евтини места за пътуване и безопасността на планираната дестинация до възможностите за настаняване в хотел.


Но независимо дали ни харесва или не, има едно нещо, което влияе на решенията ни за пътуване повече от всичко друго: парите. Всички тези курортни такси, самолетни билети и ястия, които променят живота ни, се натрупват доста бързо - така че в крайна сметка наистина искаме да дадем приоритет на местата, където зелените пари имат най-голяма покупателна способност, пише cntraveler.

Ето 21 от най-добрите евтини места за пътуване по света.


Унгария

1 USD (щатски долар) = 351,21 HUF (Унгарски форинт)

Благоприятното състояние на унгарската икономика е чудесна новина за всеки, който планира пътуване до Будапеща, където все повече ресторанти със звезди "Мишлен" и високотехнологични спа центрове ни привличат от цял свят.

Градът отпразнува своята 150-годишнина през ноември 2023 г., което означава, че има още повече причини да го посетите през следващата календарна година, включително наскоро отвореният отново Верижен мост и чисто новият Дом на музиката в Унгария. Не забравяйте да резервирате стая в хотел W Budapest в стил ар деко - бивш дворец и на улица, включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО - който беше открит през юли 2023 г. срещу Унгарската държавна опера.


 Южна Корея

1 долар = 1301,45 KRW (Южнокорейски вон)

Докато други пътешественици се насочват към популярните туристически дестинации Сеул, Пусан и остров Чеджу, ние сме насочили погледа си към друг южнокорейски град: Мокпо, който се намира в региона Чола в южния край на полуострова. Пристанищният град предлага едни от най-интересните заведения за хранене в страната, а специалитети като hongeo (естествено ферментирало, изключително люто ястие от риба-скитник) привличат любители на храната от цял свят.

Мексико

1 долар = 17,22 MXN (Мексиканско песо)

Мексико неизменно е едно от любимите ни места за пътуване с ограничен бюджет. В Мексико Сити, където културата на уличната храна се конкурира единствено с напредничавата му ресторантска сцена, ще похарчите по-голямата част от парите си за ядене.

 Но не забравяйте да оставите малко пари, за да посетите всички културни чудеса, които градът предлага, като започнете с емблематичния Музей Джумекс.

 Ако искате да отидете малко по-далеч, отидете в Халиско, за да видите как се прави текила на място, или на остров Холбокс, за да се насладите на заспал плаж.



 Монголия

1 долар = 3,449.69 MNT (монголски тугрики)

Отдавна сме почитатели на Монголия заради нейните привидно неограничени пространства и приключенски лагери - и факта, че пътуването дотук струва само 75 USD на ден (включително настаняване). През 2024 г. страната има мисия да привлече още повече туристи към своите граници с предстоящи инициативи като първия в историята й директен полет до САЩ и безвизово пътуване за десетки националности. През следващата година можете да очаквате и още повече необичайни културни преживявания: Местният оператор Бриана Уилсън разширява своите турове за 2024 г., като включва седмица на дигиталните номади, уединение само за жени в долината Орхон и тридневно обучение по стрелба с лък.

Виетнам

1 долар = 24 275,00 VND (Виетнамски донг)

Много страни в Югоизточна Азия са страхотни оферти за доларови носители в момента, но ние препоръчваме пътуване до Виетнам - отчасти заради постоянно нарастващия обменен курс, но най-вече заради умопомрачителната красота на страната. Ханой е може би най-романтичният град в региона, но не се страхувайте да се отклоните от утъпкания път по време на следващото си посещение: На места като залива Нин Ван и остров Phú Quốc има девствени плажове и интимни курорти, които няма да откриете в по-туристическите райони.


 Бразилия

1 долар= 4,94 BRL (Бразилски реал)


 Подобно на голяма част от Южна Америка, Бразилия е добро място за посещение, ако не искате да разбивате банката. Но фактът, че за един долар получавате почти пет бразилски реала, означава, че можете да получите още по-добра цена от обикновено. Рио де Жанейро е най-очевидното място за прекарване на време и пари, с невероятни ресторанти - като Lasai, победител в Hot List 2023 - само на няколко крачки от някои от най-добрите плажове в света. Но не забравяйте да посетите и Сао Пауло, където по-младото поколение е въвело модерни галерии, музеи и барове в няколко отдавна занемарени квартала.


Южна Африка

1 долар = 18,30 ZAR (Южноафрикански ранд)

Стойността на южноафриканския ранд се колебаеше много през последните няколко години, но ние сме доста доволни от днешното му положение. (За сравнение, преди 10 години за един щатски долар получавахме само 8,57 ZAR.) Изхарчете тези пари за дегустационно меню от 21 блюда на Test Kitchen в Кейптаун, а след това се отправете към дивата природа в Singita Castleton Lodge в резервата Sabi Sand.


Шри Ланка


1 долар = 327,31 SLR (Шри Ланка рупии)



През последните няколко десетилетия шриланкийската рупия бавно ставаше все по-благоприятна, но от преди няколко години тя напълно скочи (през февруари 2022 г. един долар беше конвертиран в 200 SLR, а сега вижте къде сме). По-развълнувани сме от всякога да изследваме тази невероятна островна държава, където можете да видите листни чаени плантации, будистки храмове, златни плажове и 200-километрови туристически пътеки в едно незабравимо пътуване.


Коста Рика


1 долар = 525,96 CRC (Костарикански колон)


През последните месеци костариканският колон се обезцени малко, но остава благоприятен за пътуващите в САЩ. Наред с това е фактът, че най-големият актив на страната (т.е. нейната природна красота) е предимно безплатен за ползване. Коста Рика е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева