Свързани новини

28.05.2018 10:28

2000 нарушения на автобуси и тирове само за седмица

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1976 нарушения са били констатирани по време на операцията за контрол на товарния и автобусен трафик в страната по линия на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на Пътната полиция, съобщи бТВ. Тя е проведена между 14 и 20 май т.г. с участието на Пътна, Икономическата и Криминалната полиция и ДАИ.


Проверени са общо 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса. При товарните автомобили са констатирани общо 1666 нарушения, на 44-ма водачи е наложена забрана да продължат пътуването си. При автобусите нарушенията са 310. Няма нито един случай на констатирана употреба на наркотици, но 7 шофьори са хванати, че са употребявали алкохол.


В сравнение с последната такава акция от февруари броят на установените нарушения се повишава чувствително - двойно! В началото на годината са констатирани само 834 нарушения при товарните автомобили и 194 при автобусите.


„Най-многото нарушения са свързани със скоростта. Специално при автобусите случаите на нарушени скоростни режими са 426. В други 327 случая не е бил сложен обезопасителен колан, това също е много голям проблем. В 180 случая има констатирана техническа неизправност”, каза говорителят на Главната дирекция Националната полиция Станислав Савов.


При автобусите най-много са нарушенията с непоставяне на колани - 83. В някои случаи в нарушение е бил водачът, а в други – пътниците. 43 случая на превишена скорост и 19 на техническа неизправност също са регистрирани по време на проверките. Има и хванат пиян водач на автобус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог