Свързани новини

02.09.2014 11:30

1825 кг. хранителни продукти ще бъдат разпределени сред жителите на Мизия

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Събраните от Българска хранителна банка храни в рамките на съвместна кампания с верига големи хипермаркети ще бъдат раздадени на пострадалите от наводнението в Мизия през тази седмица, предава нюз.бг.


Даренията възлизат на 1825 кг и са дело на клиентите на търговската верига, които дадоха своя „килограм доброта" между 16 и 23 август в подкрепа на поредната благородна кауза на хранителната банка, съобщават от там.


Събраните храни вече са описани и доставени на Община Мизия, където ще бъдат раздадени по списъци на нуждаещите се домакинства. В петък в Мизия бе учреден Обществен съвет, който ще разпределя постъпващите дарения на храни, финансови средства, бяла техника и др., а социалният патронаж се ангажира да направи пакети от дарените храни, с които да бъдат подпомогнати най-нуждаещите се семейства. С предимство са хората, останали без дом и настанени във фургони, уточниха от организацията.


„Благодарим на всички, които подпомогнаха каузата ни и избраха Българската хранителна банка като доверен партньор, за да стигне добротата им до нуждаещите се", казва изпълнителният директор на БХБ Цанка Миланова.  "Нашите екипи и доброволци са на място и се грижат за транспортирането, съхранението и разпределението на храните. В община Мизия положението и наистина критично и хората там тепърва ще се нуждаят от всякаква подкрепа. Това, че не са сами в тези тежки за тях дни, наистина означава много", допълва тя и дава заявка БХБ да продължава да помага на пострадалия от наводнението регион.


През 2013 г. БХБ е събрала над 260 тона храна на стойност над 540 хиляди лева, с които са подпомогнати над 15 000 гладуващи деца, възрастни и социално слаби семейства. Всяка година в Европа и у нас се разхищават 80 милиона тона годна за консумация храна, а същевременно 400 000 деца в България не получават редовното и здравословно хранене, което им е необходимо. Заедно с другите рискови групи - самотни майки, възрастни хора, многодетни семейства - става дума за близо 1.5 милиона българи, едва оцеляващи под или на прага на бедността, поясняват от БХБ.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.