Свързани новини

06.02.2014 16:35

15 милиарда лева влизат в земеделието през новия програмен период

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През новия програмен период в българското земеделие ще бъдат влети 15 милиарда лева. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти в Добрич, където посети Международната борса за семена и посадъчен материал. “Около 10.5 милиарда лева е финансовият ресурс за директните плащания, а останалите средства са по новата Програма за развитие на селските райони, която ще стартира през юни”, допълни Греков.


“Усилията през новия програмен период ще бъдат земеделските производители да не продават толкова суровина, а тя да се превръща в принадена стойност. Така зърнопроизводителите ще търсят все по-тясна връзка с животновъдството. Подкрепа в следващите години ще получат производителите на интензивни култури и се търси възможност допълнително да бъдат стимулирани чрез т. нар. плащания за първите хектари. Освен това, което направихме за защита на българската продукция по границите, ще продължим специално да подпомагаме и хранително-вкусовата промишленост със създаването на борси за директни продажби от селските стопани”, каза Греков.


Министърът посочи, че ще бъдат подпомагани и малките преработвателни предприятия, така че продукцията, която не е реализирана на борсите, да бъде преработвана първично и след това да се предлага на хранително-вкусовата промишленост.


Димитър Греков информира, че има идея да бъде създадена обучителна база за студенти, която да използва научния потенциал на Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево. По думите му селекционният център има много добри кадри и няма да бъде закриван.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.