03.12.2015 09:52

14 души убити при стрелба в Калифорния

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Най-малко 14 души станаха жертва на масовата стрелба в калифорнийския град Сан Бернардино. „Предварителният брой, с който разполагаме в момента, е че там са починали 14 души. И според нашето преброяване други 14 души са настанени в различни болници със значителни наранявания“, съобщи пред репортери шефът на полицията в американския град, разположен източно от Лос Анжелис, предаде Фокус.
При престрелка с полицията един от заподозрените стрелци, който откри безразборен огън в калифорнийския град Сан Бернардино, беше "свален". „Знам, че е имало престрелка и заподозреният е свален“, заяви пред репортери сержант Вики Сервантес. Тялото беше показано на живо по телевизията, на фона на полицейски автомобили.
Малко по-късно стана ясно, че още един от предполагаемите нападатели е бил ранен от силите на реда, но първоначално не беше потвърдено дали е починал или е само е получил наранявания. Пострада и служител от силите на реда, но нараняванията му не са животозастрашаващи.



По неофициални данни около района на произшествието е намерено най-малко едно взривно устройство. На мястото бяха изпратени специалисти по обезвреждане на бомби.
Ликвидираните от полицията двама души се оказаха мъж и жена. Следователите успяха да установят самоличността на един от нападателите. Неговото име е Саид Фаруд. Източници твърдят, че вторият предполагаем извършител е брат на Фаруд. Остана неясно коя е жената, участвала в престрелката с полицията.
По данни на източник, разследващите органи са на мнение, че причината за трагичния инцидент, при който загинаха 14 души, а други 17 бяха ранени, може да е станала кавга на събиране. Един от нападателите е напуснал мястото, на което се е провеждало мероприятието, след което се е върнал с двама други съучастници. Не се изключва вероятността за "терористичен инцидент", подчертаха от ФБР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката