За второто категорично е против Нидерландия, както вчера бе заявено – България си остава корумпирана държава с огромна престъпност, смятат холандците. И никакви клетви на Урсула фон дер Лайен или премиера Денков не ги убеждават.

Свързани новини

13.09.2023 13:29

100 дни – 100 лъжи: Кабинет на потопа

Видян 4246 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„100 дни – 100 лъжи”,: това беше определението от парламентарната трибуна, което постави на първия кабинет на ППДБ депутатът от ПП Николай Ангов, чиято съпруга Венеция сега е основен говорител на управляващата партия и неин зам.-шеф на ПГ в Народното събрание. Човекът искаше да каже, че някой лъже за правителството Петков-Нинова, но се получи ефектът на дефета.


„Тази държава се управлява от пиари и всякакви драматурзи, но не и от професионалисти. Да се подготвим за по-лоши дни”, коментира неотдавна вече  актуалния кабинет Левон Хампарцумян.


Сегашното правителство на ППДБ, което навършва 100 дни на 14 септември, също има лош пиар като предишното, даже много по-лош.


И също, за съжаление, не спира да лъже.


Основните му програмни цели до Нова година: поне дата, ако не и обявеното в програмната декларация на кабинета влизане в Еврозоната и в Шенген, очевидно няма да се получат.


За второто категорично е против Нидерландия, както вчера бе заявено – България си остава корумпирана държава с огромна престъпност, смятат холандците. И никакви клетви на Урсула фон дер Лайен или премиера Денков не ги убеждават.


За Еврозоната пречат ред неща, от които финансовият министър Василев си признава само инфлацията, която не може да свали, а само подклажда. При това е заложил нарастващ дефицит за идващата 2024 г. и куп други капани, след като източи БЕХ и, вместо наложената от него дата 01.01.2026 г., изтегли още от 01.01.2024 г. освобождаването на цените на тока за населението, т.е. рязък скок, който експертите оценяват на поне 30%.


Не е ясно дали ще бъде изпълнена и третата програмна цел на кабинета, колкото и скромна да е тя – получаване на втори транш от Плана за възстановяване и устойчивост. А от нея чакаме да напълни с пари хазната, че Василев даже го е сметнал за получентози транш  в бюджета си.


Освен поправянето на 13 закона, които е интересно защо този парламент не е приел за вече 5 месеца работа, се иска и старт на поне един проект по Плана, за който не ни остана време да работим вече четвърта година. Авансите е добре да се вземат, въпросът е после милиардите да не трябва да се връщат обратно на ЕК.


Досега наличните проекти по Плана се оказаха де юре източване на милиони от фирми, свързани с лидерите на ПП Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер, както и с други техни дейци, включително Саша Безуханова – откривателка за политиката на премиера Денков и самия Петков, която хем оценява, хем взема 2,5 милиона като съдружник вър фирма по същия този План. При това за нещо, което е представено като световна иновация, ала навсякъде в Европа го има поне 7 века, както сме писали.


Правителството, дошло на власт с клетви за прекратяване на инхаус поръчките в строителството, източили милиарди от хазната, не просто сложи за свой министър шефа на една от най-облагодетелстваните от въпросните поръчки години наред фирми – ГБС, но той възстанови ... инхауса. При това вдигна сумите с 30%.


Добре почерпи и ТИР-босовете с 50 млн, сваляйки със задна дата техните разходи по тола, с което натовари 3 млн. бг шофьори да им покрият разбиването на пътищата. Докато същите босове чинно си плащат пъти повече пътни такси на съседните държави, през които минават камионите им. Министърът не спря ТИР-овете им, въпреки закона, дори при най-големите жеги. В същото време строителството и поддръжката на пътища реално е 0 за 2 години Промяна, както сам призна тези дни.


Описвали сме още много скандали, свързани с едва 100-те дни на това правителство, което от НЕкоалиция еволюира през Сглобка, та до Общност по думите на Кирил Петков за това кратко време.
Единствената промяна, която извърши е, че уж големият му враг Делян Пеевски бе направен от тази власт по-силен от всякога.


А в спомените на народонаселението, освен с недадените и до днес помощи за предишното голямо наводнение, премиерът му Денков – самопроизвел се в академик, когато беше министър, ще остане с коментара си за потопа в Царево в стил Мария Антоанета, който определи като мярка на кабинета: „Да не се влиза в морето, защото е мръсно”.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Оле Отвори очички 17.09.2023 13:45

    Равносметка на кабинета на потопа : 100 дни – 100 лъжи !!! Това каза премиерът Денков – само произвел се в академик, както и коментара му за потопа в Царево в стил Мария Антоанета, който определи като мярка на кабинета: „Да не се влиза в морето, защото е мръсно” !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днешният ден подчертава важността на оригиналността

Днешният ден подчертава важността на оригиналността,