Свързани новини

12.12.2013 10:45

10 нови влакчета возят в метрото за ЧНГ

Видян 1648 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 нови и модерни влакчета тръгват в столичното метро за Нова година. Те вече са доставени и са закупени по Оперативна програма „Околна среда” за разширението на метрото до летището. Това обясни столичният градоначалник Йорданка Фандъкова, която се повози на едно от новите влакчета заедно с шефа на метрото Стоян Братоев, съобщава "Монитор".Стойността на поръчката е 41 млн. евро., а самите мотриси са чисто нови и изключително модерни. Влакчетата са произведени в Русия, но двигателите, силовата електроника и управлението са дело на японския гигант „Хитачи”.


Специалните двигатели на мотрисите пък работят като генератори на ток при движение по инерция и в спирачен режим, което икономисва около 25 на сто от използваната електроенергия в сравнение с влаковете с обикновено задвижване.


"Мотрисите са енергоспестяващи, климатизирани, изработени от неръждаема стомана, по-комфортни и безопасни за пътниците. Всеки влак е със 140 седящи места и 930 правостоящи”, отбеляза Братоев.


По думите му с доставката на новите мотриси столичният „Метрополитен” вече разполага с 52 влака. Сега минималният интервал на движение на влаковете по двете линии на метрото в пиковите часове е около три минути, отбеляза Братоев.


С откриването през 2015 г. на новите линии при летището и Бизнес парка в „Младост” 4 интервалът между влаковете, които ще се движат от Бизнес парка до „Сливница”, ще се скъси до 2,5 минути.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей